hits

juli 2011

En vanskelig situasjon -av Anonym

Jeg fikk tilsendt denne posten av en som leser bloggen min, og han ønsker å være anonym. Men jeg tror likevel det er viktig at folk leser dette og gjerne kommer med tips til hva man kan gjøre, for dette virker som en helt forferdelig situasjon.

Så skjedde det alle fedre frykter mest, jeg holder på å miste barnet mitt.

Plutselig en dag så sier samboeren min at vi må snakke. Alle menn vet at det ikke tyder på noe kjekt men ikke i mine villeste drømmer og tanker ville jeg trodd at hun ville gått fra meg så plutselig.

Følelsen jeg satt igjen med var en tom knusende smerte som gnag langt inn. Det var som noe som lå under trykk men som aldri fikk utblåsning. Mine første tanker gikk til min 1,5 år gamle datter. Hva skal skje med henne? Hvordan skal vi gjøre det sånn at hun har det godt? Iløpet av de minuttene jeg satt og tenkte gjennom dette så sa min nå X at hun også ville flytte hjem. Hennes hjem er 1.5 time med fly og når datteren vår blir 2 så vil det koste i underkant av 2000 kr for å få henne opp og ned pr forelder.

Jeg har prøvd å snakke med henne om å få henne til å bli men det er ikke snakk om. Hun mener at det beste for datteren vår er å flytte med moren for at mor kan få en utdanning der. Hvorfor hun ikke kan ta en utdanning i Skien er ikke helt klart men hun har sikkert en ”god” grunn til det og.

Så istedenfor å bite i det sure eple og prøve å finne seg en leilighet i Skien for å kunne gjøre det bra for både far og mor så gjør hun det stikk motsatte. Hun foreslår at jeg har datteren vår i 1uke på 3 av. Det er sikkert en bedre ordning enn det mange andre fedre har men det er faen meg ikke nok. Hun vil sikkert også ha økonomisk støtte ifra meg men jeg har ingen planer om å subsidiere hennes flyreiser opp og ned ifra en by hun sa at hun aldri ønsket å flytte tilbake igjen til.

I Skien så sier hun at hun ikke har et nettverk. Det forunderlige med det er at vi har vært sammen i 3 år og hun har bodd her lengre enn det. Hvordan et menneske ikke klarer å få et skikkelig nettverk på den tiden må tyde på enten latskap eller prippenhet når det kommer til hvem og hva man liker.

Til tross for at hun sier at hun ikke har nettverk her nede så er hun titt og ofte ute med veninner. Jeg har prøvd så godt jeg kan å legge til rette for at hun skal ha så mye tid med vennene hennes som mulig men det var aldri godt nok.

Meklingstime er bestilt og vi skal der en gang neste mnd. Hun har planlagt å reise opp 4 dager etter møte. Rettslig så kan jeg ikke gjøre noe som helst med tanke på hvordan det er sentrert rundt mor. Økonomisk sett så skal det mye til å ha råd til å reise opp med henne 1 gang i mnd. Jeg sitter med en vond følelse av at jeg kommer til å miste barnet mitt. At jeg kommer til å jobbe meg i hjel for å få råd til det.

Følelsene mine er kalde nå, motivasjonen er langt fra det den var. Jeg sliter med å forstå hvordan en mor som er tilsynelatende oppegående klarer å ta et valg som innebærer å ta vekk 3 uker av samværet fra en far som ikke har gjort annet enn å prøve å forsørge samboer og datter så godt han kan. Jeg elsker datteren min mer enn noe annet i mitt liv. Ønsker jeg å påføre henne de konsekvensene mor’s handlinger har forårsaket? Jeg har satt opp scenariorer i hodet mitt og så ekkelt som det høres ut så falt tanken på å la mor få ta alt sånn at barnet kunne få en stabil oppvekst og kun én plass å bo. Jeg vet at det er feil for mange og for meg men hvem er det jeg tenker mest på når jeg får 1 uke? Er det mitt behov som far eller er det datteren mine sitt behov?

Det er noe av det værste som kan skje en forelder. Det er det værste som har skjedd meg.

 

Jeg håper selvfølgelig at dette går godt, men jeg lurer på: finnes det ingen rettigheter for far her? Kan ikke far kreve 50/50? Må det være far som betaler all form for reising?

Legg gjerne igjen en støtteerklæring, tips, eller bare generelle kommentarer her.

Ny look på bloggen

Da har bloggen fått nytt utseende.

Hva syns folk? Jeg regner med at mesteparten stiller seg revnende likegyldig, og det er helt ok. :)

Jeg bare liker å sitte å flikke på slikt.

Kryddret sursild falt virkelig i smak..

 

Kryddret sursild falt virkelig i smak.. hvem hadde trodd det.. :)

Jeg prøvde å gi henne litt av løken fra sursilden, den var visst veldig ekkel. Men etter litt gjorde hun det helt klart at hun ville ha maten min.

Jeg lot henne smake og så så grabbet hun tak i silden og jafset i vei..

...

 

 

Likestilling nok en gang..

Jeg og Damen var på "Baby-IKEA" (vet ikke hva butikken heter, men jeg og Damen kaller nå butikken det) da jeg så dette:

Jeg mener, hva pokker? Er liksom gutter og jenter så forskjellige at de ikke kan ha de samme eventyr? Dette er jo en god måte å selge dobbelt så mange bøker, men jeg mener det er helt feil.

Likestilling har tradisjonelt sett handlet om å fremme like muligheter og rettigheter for kvinner og menn. I dag brukes begrepet i videre forstand og omhandler også likestilling uavhengig av funksjonsevne, seksuell orientering, alder, etnisitet, religion mv. Likestilling handler ikke om resultatlikhet, selv om dette er en vanlig misforståelse av begrepet. Å fremme likestilling kan likevel handle om å jobbe for resultatlikhet gjennom å sørge for like muligheter og rettigheter.

Likestilling handler om rettferdighet og makt. Alle skal ha like rettigheter og muligheter på alle samfunnsområder. Reell likestilling innebærer blant annet lik mulighet til innflytelse, rettferdig fordeling av ansvar og byrder, rett til å føle seg trygg i forhold til overgrep, og respekt for menneskesverd.[1]

Hvordan kan det å si at gutter og jenter er så forskjellige at de ikke engang kan ha de samme Godnatt-historiene gjøre noe som helst for likestilling?

Voksne overfører kjønnsroller

- I en studie som har tatt for seg praksishistorier i barnehagen, viser det seg at 80 prosent av historiene de ansatte har fortalt, er om gutter. Ingen sier at jentene er uinteressante. Det bare blir sånn, påpeker Rossholt.

Helt sentralt i barneoppdragelse, både hjemme og i den institusjonaliserte oppdragelsen, er skillet mellom formell og uformell læring. Den formelle delen av læringsprosessen baserer seg på de regler og verdier vi ønsker at nye samfunnsborgere skal tilegne seg. Den uformelle delen innebærer en ubevisst overføring av holdninger, kjønnsforståelse inkludert, i følge Rossholt, som likevel presiserer:

- Selv om man ikke har et bevisst syn på kjønnsroller gjøres det et veldig godt arbeid i barnehagene. Men vi utdanner fremdeles førskolelærere uten et kjønnet blikk og det er der utfordringen ligger, sier hun og minner om følgende:

- Det å vokse opp og bli en kompetent gutt og jente i dag er et stykke kroppsarbeid. Vi kan i større grad samarbeide med og utfordre barna mer enn det vi gjør i dag.

Og sånne bøker som det her hjelper jo ikke akkurat.

Jeg lurer på om jeg skal kjøpe begge bøkene, bare for å "anmelde" de. Hva tenker dere om det?

 

Når ord ikke strekker til -

Dagen i går er for de fleste helt uvirkelig, og nesten som tatt ut av en litt ekkel action/thriller.

Det å våkne til nyheten om at over 90 mennesker var drep var som et slag i magen. Jeg følte meg direkte dårlig. Men likevel er mine følelser helt fullstendig irrelevante. De følelsene jeg bryr meg om i dag er følelsene til de som har mistet noen, eller som har blitt skadet psykisk elle fysisk av denne hendelsen. Som far til ei lita jente, så vet jeg ikke hvordan det er å være far til et "nesten ferdig utviklet" menneske, men jeg kan bare tenke hvordan jeg ville syns det var å miste jenta mi nå, og det er helt forferdelig. Jeg vet at det ikke er noe jeg kan skrive her for å få folk til å føle seg bedre, men dette er like mye egen-terapi som å håpe det kan hjelpe noen. Men om ordene mine kan være til trøst for en eller flere, så er det verdt det.

Foreldrene til de som ble tatt fra oss i går, hele verden føler med dere, selv om ord er vind.. og jeg vet ikke hva jeg kan si...

Et par ting jeg syns vi bør huske på:

.

Ikke trekk sluttinger, vent på fakta - når jeg leser om trakasserte mennesker med arabisk/muslimsk utseende blir jeg så provosert. Uavhengig av hvem som hadde vært ansvarlig, så er det veldig få døde man kan klare å få tilbake ved å banke opp uskyldige.

Ikke la nasjonalister/nazister få flagget vårt! Det er vårt flagg, vi burde kunne bruke det som vi vil.

Jeg føler meg ufattelig liten, ubetydelig og unyttig i dag. Mine tanker går til de som har mistet noen, og de som er skadd.

Jeg skrev i går at: "Jeg er redd for at vi står ovenfor en nasjonal loonie som har handlet alene.. en veldig sint mann.. skummelt" og det ser jo muligens ut til at det ikke var langt i fra sannheten slik ting har utviklet seg til nå i alle fall. Jeg vil også få gjenta hvor mye jeg beundrer Jens Stoltenberg, Knut Storberget og Fabian Stang. I går ble jeg helt rørt over hvor godt de klarte seg i en så vanskelig situasjon.

I går skrev jeg: "Jeg føler meg antastet. Ikke fordi det var så veldig mye som påvirket meg direkte, jeg sitter helt trygg på andre siden av landet, men jeg sitter likevel med følelsen av å ha mista jomfrudommen." Jeg har endret mening, selv om jeg ikke ble rammet, så påvirket dette meg helt direkte og på en måte jeg ikke hadde trodd.

Norsk terrorist - En uvirkelig dag..

Denne dagen er blitt veldig rar for meg.

Jeg sitter og kjenner på følelsen av maktesløshet, litt frykt, og litt "tåke i hodet".

7 er pr nå bekreftet døde, og selv om jeg vet at de fleste av de jeg kjenner i Oslo er trygge, så kunne det vært noen jeg kjenner, noen jeg er glad i.

Så når jeg har kjent på følelsen av avmakt og litt frykt en stund, så kommer sinne. Jeg er sint på den/de som har gjort dette, jeg er sint på at dette har skjedd i Norge.

Jeg føler meg antastet. Ikke fordi det var så veldig mye som påvirket meg direkte, jeg sitter helt trygg på andre siden av landet, men jeg sitter likevel med følelsen av å ha mista jomfrudommen.

Jeg håper at de som er ansvarlige blir tatt og innser at de har vært veldig veldig teite. Men vi må også passe på å ikke gjøre dumme ting som følge av dette. Jeg er redd for at folk går i en form for panikk og plutselig er mer enn villige til å oppgi alt av frihet for å få trygghet, og det tror jeg ikke nødvendigvis er det lureste.

Jeg er redd for at vi står ovenfor en nasjonal loonie som har handlet alene.. en veldig sint mann.. skummelt

Men jeg føler meg litt ekstra nasjonal-romantisk i dag.

Mine tanker går til de som er berørt av disse fullstendig irrasjonelle og jævlige handlingene.

OPPDATERING:

Nå ser jeg på NRK at det er ubekreftet 20-30 drepte ungdom som ligger i vannkanten, dette er jo helt jæveligt om det er noe i nærheten..!

Jeg vil faktisk si at det som skjedde på Utøya er om mulig enda mer jæveligt. Ei bombe er upersonlig, dog veldig ødeleggende, men når du henretter folk på kloss hold så er det noe helt annet. Jeg er i mot dødsstraff, men denne personen her setter min tålmodighet på prøve..

 

OPPDATERING 2:

Ville bare si at jeg er mektig imponert over måten Jens Stoltenberg og Fabian Stang har snakket på direkten.

OPPDATERING 3:

OMG!

Et øyenvitne forteller til NRK at det minst må være 20-30 drepte på Utøya. Flere meldinger i andre medier og på sosiale medier antyder et lignende omfang.

dette er jo helt jæveligt!

 

Oppdatering 4:

http://www.blodbanken-oslo.no/

i følge Zealuu

Blodbanken trenger type 0 - ring 22118900, og blø litt for landsmennene dine. #osloexpl" href="http://twitter.com/#%21/search?q=%23osloexpl" rel="nofollow">#osloexpl #utøya" href="http://twitter.com/#%21/search?q=%23ut%C3%B8ya" rel="nofollow">#utøya

Oppdatering 5:

Er du pårørende Utøya kan du ringe politiet i Nordre Buskerud på: 32 10 32 82 eller 32 10 32 78.
Pårørende Oslo kan ringe: 23 01 51 44
  • 7 personer er bekreftet døde
  • 15 personer er meldt skadet

  • Alle vinduene i regjeringskvartalet er knust

  • Alle veier mot Oslo sentrum er sperret
  • Bekreftet at det er en terroraksjon

Politiet bekrefter nå at 7 er døde. Flere er funnet døde på innsiden av Regjeringskvartalet, men de vil ikke bekrefte hvor mange det er snakk om.

Oppdatering 6:

Veldig imponert av han fotografen som var av de første på stedet (Andreas Helgesen), (filmen han filma går på nrk) han løper rundt og spør om folk trenger hjelp. Jeg håper jeg og hadde gjort det, og ikke bare tenkt på å komme meg vekk..

 Oppdatering 7:

Jeg merker at jeg syns det er veldig fint i all denne sorgen at det virker som om hele landet samles i dag. Mine tanker går ut til alle de som berøres av dette. Dette er helt sykt!

Oppdatering 8:

Nå orker jeg ikke mer akkurat nå.. går å tar meg en whiskey, og roer litt ned, flere oppfølginger kommer senere..

Oppdatering 9:

10 drept på Utøya! bekreftet av NTB.. helt sykt..

- Det er helt jævlig, det ser ut som en krigssone, sier André Skeie fra Hole kommune i Buskerud. Han er en av flere vitner som sier til NRK.no at det skal ligge flere døde personer i vannkanten.

Oppdatering 10:

Blodbanken vil kun ha inn folk som er registrerte blodgivere.. de har ikke tid til å sjekke masse nye folk.. alle som er registrerte blodgivere.. gå å blø.. :)

Oppdatering 11:

Det er fredag kveld opprettet samlingssted for Utøya-pårørende på Thon Hotel Oslofjord i Sandvika.

Oppdatering 12:

Politiet har mistanke om at dette ikke er internasjonal terrorisme, men en lokal variant rettet mot det bestående politiske systemet. Politiet skal være kjent med miljøet mannen er knyttet til.

noe som passer godt med det jeg skrev tidligere..

Må også si, uten å bli politisk her, at jeg gråter litt inni meg når jeg leser en del av kommentarene til folk på nett.. se på FRP sin Facebook-side..

Få Krekar ut, Gi Fa.. i hva EU sier, for vi er ikke medlem. SPERR GRENSENE, SÅ BLIR VI IHVERTFALL LITT MER TRYGGE ENN NÅ! Stakkars barna på Utøya. De er bare barn også blir de angrepet. Herregud!!!'
 
På tide at Norge og resten av regjeringen strammer inn på innvandringspolitikken, og helst stopper innvandring helt.........
 

Ser moderator prøver desperat å rydde opp, noe jeg støtter, for gud, der var det mye piss.. Jeg håper vi kan legge vekk politikk, og heller bare stå sammen.

Oppdatering 13:

Drapsmannen på utøya er bekreftet norsk! Storberget bekreftet på direkten nå!

Oppdatering 14:

Udetonerte eksplosiver på Utøya, stor sannsynlighet at dødstallene vil stige. Dette er helt jæveligt! Gjerningsmannen er 32 år gammel.

Politiet sier, hold deg hjemme

Oslo: 7 drept -  14 skadde

Utøya: 10 drept - dødstallene kommer sannsynligvis til å øke -  mange skadde..

 

Matvrak/Gladmat og smultringer

Var på gladmat/matvrak festivalen. Vi har nå funnet ut at hudyret liker ikke blåskjell, men smultringer var midt i blinken.

Var for såvidt veldig kjekt å gå der med en gang de hadde åpna første dagen, for da var det ikke så mye folk.

Jeg er en av de som faktisk prøver å ta hennsyn selv om jeg får med barnevogn.. Det er det ikke alle som gjør...

image

image

image

 

 

Syke minisvinet

For første gang i sitt 9 mnd lange liv har Hudyret blitt syk. Orntlig syk.

Eller dvs ikke orntlig syk, men sykere enn litt småsyk og tidligere har hun kun vært småsyk; hoste, forkjølelse, "jegfårtenner"-syndrom osv, mens nå har hun både hatt godt med feber og lekkasje både oppe og nede.

Både jeg og damen levde i frykt for at lekkasje-delen skulle spre seg til oss andre, for tre stk som lekker er mer enn 3 ganger kjipere enn 1 som har det.

Damen vil bare spise ris og ritz-kjeks i håp om å forebygge.

En positiv ting som følger med at Hudyret er blitt sykt er at ho har blitt veldig kosete.

Vanligvis har hun ikke tid til å ligge og kose sånn som det, hun har kun tid til en kjapp klem før hun skal videre. Hun må spise støv, kjefte på bamsen, prøve å få tak i mamma og pappas dvder. Og katten kan jo ikke plage seg selv, så da må Hudyret ta ansvar for det osgå.

 

Blåbærkake ftw!

I dag lagde damen en kjempegod blåbærkake. Blåbær, havregryn, smør og sukker. Var veldig bra!

 

 

image

 

 

 

image

image

image

image

image

I dag lagde damen en kjempegod blåbærkake. Blåbær, havregryn, smør og sukker. Var veldig bra!

En ny leke

De av dere lesere som kjenner Damen, kjenner jo til at hun her en smule spesiell.

"Jeg har en ny leke til hudyret" erklærte hun når hun kom hjem fra tannlegen, og gav Hudyret en plastboks med sin nyuttyukene tann.

 

Delikat

 

image

image

image

 

Et tu, Aftenposten! by Sigve Indregard

Aftenposten presterer i dag å kjøre opp tosaker basert på mangelfull statistisk kompetanse.

Sak 1: Pappapermgate

Kasus 1 er hele forsida deres, og den har blitt sitert opp og ned og i mente hele morgenen. Det handler om en studie fra SSB som i følge hele forsida til Aftenposten sier at pappaperm:

  • Gjør at kvinner jobber mindre
  • Bidrar ikke til likelønn
  • Endrer ikke rollene hjemme

Studien er offentlig tilgjengelig og sier... ikke det der. Men først litt om studien. Det forskerne har gjort, er å se på forskjellige effekter på barna født i 1993 og familiene deres. I 1993 ble nemlig fedrekvoten innført, med fire uker. Det er ikke sett på barn født senere, det er ikke sett om opptrapping av fedrekvoten har hatt annen effekt, og det er ikke sett på muligheten for langsiktige endringer i strukturen på arbeidsmarkedet.

Hvis denne studien hadde vist noen endringer, hadde det vært oppsiktsvekkende. Det hadde i så fall betydd at arbeidsmarkedet endret seg over natten (i løpet av et år, i hvert fall) på grunn av bare fire ukers fedrekvote.

Studien tar faktisk eksplisitt forbehold mot å tolke dataene slik Aftenposten gjør over hele forsida. Dette sier nemlig forskerne:

Denne studien utelukker ikke at fedrekvoten kan ha bidratt til økt likestilling, av to grunner:

For det første kan fedrekvoten ha påvirket både familier der far tar permisjon og der far ikke gjør det. Et eksempel kan være gjennom endrede forventninger til mødre og fedre i arbeidsmarkedet. Videre ser studien på familier omfattet av en fedrekvote på 4 uker i oppstartsåret 1993, mens ordningen med årene er blitt utvidet til 10 uker. Fra og med 1. juli i år utvides ordningen til 12 uker. Det kan være at effekten av de fire første ukene og ytterligere utvidelser er forskjellig.

 

Det kan se ut som om Aftenposten her har "glemt" å lese sammendraget på side 1 fordi de da kunne selge aviser. Tøysejournalistikk.

(Det opprinnelige innlegget er ikke på nett, men en oppfølgingssak er her.)

Lenke til original tekst

 

Norske blogger Follow on Bloglovin