hits

juli 2012

Nyskjerrigper!

 

Jeg er veldig glad for en ting, og det er at Jentungen er nyskjerrig.

Ok, jeg er faktisk veldig glad for veldig mye, men akkurat det at ho er nyskjerrig er en av tingene jeg er mest glad for.

Jeg digger Vitenfabrikken i Sandnes! Altså, jeg liker den ikke bare for jentungen sin skyld, jeg vil reise dit uten henne også for det er så mange kjekke ting der! :)

Besøksadresse:

Storgata 28

4307 Sandnes

Eneste jeg vil klage på er åpningstidene. Siden Jentungen sover midt på dagen så passer lisom ingenting.

Mandag             Stengt

Tirsdag              Kl: 11-16

Onsdag             Kl: 11-16

Torsdag            Kl: 11-16

Fredag               Kl: 11-16

Lørdag               Kl: 11-16

Søndag             Kl: 12-17

Når Jentungen sover fra 12-15 hver dag, så får vi jo ikke så mye tid der hver gang. Men det blir vel bedre etterhvert.

[gallery columns="2"]

 

Drit i maten

Drit i maten

Jeg er i utgangspunktet en tålmodig fyr hva unger gjelder. Jeg liker barn og alt som hører med, da jeg er pappa til to selv. Jeg kan håndtere snørr, skriking, tårer og bleieskift. Jeg er ikke så fin på det. Men i går fikk jeg testet grensene mine.

Jeg var på et bedre etablissement på Tjuvholmen for å spise lunsj med min mor. Du vet, en av de anledningene man har lyst til å bruke litt penger på god mat og et glass vin i hyggelige omgivelser. Ved siden av oss sitter en barnefamilie som ser ut til å nærme seg slutten på måltidet. I det vi får maten på bordet hører jeg mammaen si: ”Inger, har du bæsja? Har du bæsja, Inger? Kom hit så æ får kjenn på dæ om du har bæsja. Ja det har du ja. Du har bæsja, du.” Det er tute meg fire ”bæsj” på under 15 sekunder. Men ok, ikke bry seg. Late som man ikke hørte det. Tenke på noe annet. Glede seg over maten man har fått servert. Kose seg. Men det stopper ikke der. I det jeg har tatt en munnfull fortsetter hun: ”Ho Inger har bæsja, ja. Og æ har ikkje lyst til å skifte på ho. Tar du bæsjen tel ho Inger?” sier hun og henvender seg til faren, som mumler og roter tafatt i en bag.

Da roper storesøster på tre AT Æ VIL OG VÆRE MED OG SKIFTE BÆSJEN, moren svarer så klart at ho Inger bare har bæsja, og at det at ho Inger har bæsja ikkje er nokka å være med på. Bæsj, bæsj, bæsj. BÆSJ. Jeg sender et hardt "er det mulig"-blikk i retning moren. Null respons. Jeg ser på moren min og sier med lav, men hørbar stemme at det faktisk er mulig å moderere seg mens andre folk spiser, uten at det ser ut til å hjelpe heller. Ti minutter etter er de tilbake, storesøster jubler over hvor mye lillesøsteren har gjort fra seg. Hurra. Før det rakner helt for meg rekker de å betale og gå.

Så, tobarnsmor – om du tilfeldigvis leser dette: Ha gjerne et svært avslappet forhold til avføring og kroppslig avfall, men ta deg sammen. Vis normal folkeskikk når du er ute blant folk. Det er enkelt, det.

Christer Torjussen

Norske blogger Follow on Bloglovin