hits

juli 2014

Hvordan få slutt på kattebæsj i blomsterbed?

Dette er forhåpentligvis en historie om hvordan jeg ved å få tiss i postkassen slipper å få bæsj i blomsterbed.

Jeg har fått tiss i postkassen! Og det er min egen skyld.

Det var også en meget rar opplevelse å gå å vente på å få tiss i postkassen og glede seg til det..

Før var det vanskelig å få tak i Coyote-tiss, man måtte gi coyoten masse saft og bare sitte og vente, nå kan man bare gå på internett og bestille det hjem i postkassen :)

Jeg har bare blitt så vanvittig lei av å gå rundt å plukke opp kattebæsj fra blomsterbed at jeg er basicly villig til å teste det meste. Jeg var først inne på tanken å prøve ulv, bjørn eller gaupe, men etter å ha undersøkt litt (søkehistorikken min er fantasisk nå.. :) ) så fant jeg ut at coyote-urin er visst det som skremmer katter mest, så da ble det coyote vi falt ned på.

Det finnes overraskende mange steder på internett hvor man kan kjøpe urin. (hvem skulle ha trodd det) Men vi falt litt for "Peemart" - Your best discount online source for 100% real predator pee and animal urine.Så tok det litt under 1 uke, så hadde vi hele postkassen full.Jeg visste ikke hva som var best tiss, så her må vi bare prøve ut litt forskjellig. Men OMG som det lukter, det kommer fint gjennom flasken, posen og posen det var inni.

Nå har jeg strødd litt granuler rundt om kring rundt hagen og i blomsterbed og jeg har sett 0 kattebæsj siden. (2 dager - og vanligvis så ligger vi på 1-2 kattebæsj pr dag) så det er veldig bra. Vi krysser fingre og tær.

Hva er feil med Lånekassen?

Jeg fikk nylig et brev fra lånekassen med overskriften

"Overkurs - gjelden din er økt"

Hva hadde skjedd her? Joda, jeg hadde betalt for mye på lånet mitt, og det går jo ikke. men uavhengig av det så hadde de da satt opp gjelden min.

Jeg siterer:

"Den 13.06 betalte du 1233 kroner. Dette er 1233 kroner mer enn du skulle ha betalt etter fastrenteavtalen. Siden renten på lnet ditt er høyere enn renten på nye lån med like lang nedbetalingstid, har vi beregnet overkurs på det du betalte ekstra. Rentedifferansen er på 0,241 prosent.

Overkursen utgjør i alt 5 kroner, og beløpet er lagt til gjelden din...."

Hva er overkurs? (fra Veien til Rikdom)

Dersom fastrenten du betaler er høyere enn det banken tilbyr som fastrente til nye kunder taper banken penger på at du betaler inn ekstra. Dette tapet må du dekke ? og det er dette som kalles overkurs.

Hvorfor tjener eller taper banken på at jeg betaler ekstra?
Tenk deg at du er banken. Så kommer jeg til deg og ber om å få et lån til fast rente. Ut i fra markedsforholdene og min økonomi finner du ut at du kan tilby meg et fastrentelån til for eksempel 5 % rente i tre år.


Tiden går og markedsforholdene endrer seg. Etter en tid tilbyr du fastrente til 4 % til nye kunder. Det har altså vært en rentenedgang. Er du happy for at du lånte ut penger til meg til 5 % rente? Selvsagt er du det. Du får jo én prosent bedre betalt på pengene du lånte til meg enn det du får fra nye kunder.

Blir du glad om jeg vil betale inn ekstra på lånet mitt? Nei. For pengene som jeg betaler inn (som du hit til har tjent 5 % på) må du låne ut igjen til en lavere rente til nye kunder. Tapet du får må jeg som lånekunde dekke.

Dersom rentenivået øker ville situasjonen vært helt motsatt. Tenk deg at renten øker til 10 %. Du får altså 10 % på alle fastrenteavtaler du inngår med nye kunder. Er du nå glad for at du lot meg låne penger til 5 % rente? Neppe! Trolig sitter du og river deg i håret over at Pengemannen fikk låne penger av deg i fjor når du kunne fått dobbelt så godt betalt om du lånte ut pengene i dag. Følgelig blir du også i meget godt humør om jeg sier at jeg vil betale inn en tusenlapp ekstra. Du kan jo bare snu deg rundt til neste kunde og låne ut igjen tusenlappen til en mye høyere rente.

 

Men så var det hvor lønnsomt dette var da? Hvor mye koster det å sende dette brevet til meg? Posten.no sier at det koster 9,- for et enkelt brev på under 20g i Norge, og så regner jeg med at Lånekassen har en god avtale, så kanskje 50% avslag? Og så må noen finne ut at det må sendes ut og så skal det sendes ut og hvis en person hos lånekassen har brukt noe som helst tid på dette så går man veldig fort veldig i minus.

Må selge unna litt klær.. 4 Burberry jakker/frakker

Jeg har gått ned en del i vekt det siste året. Nærmere bestemt over 50kg nå.Og det er jeg veldig fornøyd med, men en ting man ikke tenker på er alle de fine klærne man hadde som nå ikke lengre passer. Jeg har hatt ganske mye kult, og det er litt vemodig at jeg ikke får bruke de lengre.

 

Så er det jo også dumt å bare ha de hengende i skapet også, og jeg håper jo ikke jeg kommer til å ha muligheten til å bruke de igjen, så jeg har bestemt meg for å legge de ut på finn.no. Så nå har jeg tatt bilder og lagt ut, så håper jeg at jeg får solgt noe, det er jo veldig fine jakker, og så kommer det nok en dress og to etterhvert også. :)

 

Fint om du deler dette til noen som kan være interessert.

Vintage Burberry frakk i burella ull 2500,-

  

Flott Burberry jakke i ull og kasjmir 1800,-

 

Lang Burberry frakk i ull og kasjmir 2100,-

 

Burberry jakke i 100% deilig kasjmir 1600,-


Norske blogger Follow on Bloglovin