hits

juli 2015

Jentene er hjemme igjen!!

Jeg og damen har hatt vår første barnefrie helg sammen på snart 5 år, det har vært veldig fint, og ganske rart.

Min mor kom med toget på torsdagen og sa hei, og fredag morgen kjørte jeg de på toget, og så var det stille i heimen. Veldig stille.

Jeg skal ikke gå så mye i detalj på hva jeg og damen brukte helga på, men det var kjekt å være på Gladmatfestivalen uten barn,kunne drikke vin klokken 3 på dagen og kunne sove så lenge man ville.. dessverre er jeg ødelagt og våkner nå senest klokken 8 uansett.. (eller som i dag 5 over 5) Vi lagde en avtale om at vi skulle være litt fornuftige også, og gjøre minst en fornuftig ting hver, hver eneste dag.. ellers hadde det fort blitt veldig avslappende. Så vi har fått gjort en hel del fornuftige ting også.

Ungene derimot, de har kost seg kjempemasse med farmor, besten, oldemor, oldefar, onkler, tante og søskenbarn. 

Frokost i lysthuset. (Minsten er sur, fordi hun måtte vente på maten) 

Kose seg med onkel Torstein.

Barne-TV finnes visst på Ulefoss også.Takk for besøket!

 

 

Få Fjordkraft i kontakten!

Sponset innlegg.

 

En av fordelene med å ha Fjordkraft er at det er mange andre som også har det, det betyr at fordelsprogrammet til Fjordkraft kan forhandle inn gode avtaler som kommer deg som kunde til gode. I tillegg har de gode priser, noe som heller ikke skader.

 

Og selv om det ikke har vært allverdens med grill-muligheter enda i år, så lever vi vi fortsatt i håpet, og da er det kjekt å få rabatter på 20% hos Expert på terrassevarmere og grilltilbehør. Eller hva med opp til 50% rabatt på bilvask på Shell bensinstasjoner? mye kjekke tilbud på Fjordkraft Fordel

 

 

Besøk av farmor og besten

Vi hadde besøk av mine foreldre i helga, de bor ganske langt borte så det er alltid kjekt for jentene når de kommer. Heldigvis er det ikke alt for lenge mellom hver gang de får sett de, for de er flinke med å komme den lange turen.

Det er så kjekt å se hvordan tom. minsten har knyttet seg til de og at de får et forhold til besteforeldrene sine på andre siden av landet. 

Besteforeldre er litt foreldre, litt lærer og litt bestevenn. (Ukjent forf.)

 Forskjellige besteforeldretyper 

En kan være besteforeldre på mange forskjellige måter. I besteforeldreforskningen har en forsøkt å systematisere de mange variasjonene i besteforeldrenes roller og funksjoner i ulike besteforeldretyper. I en av de mest kjente forsøkene på å beskrive slike typer skjelnes det mellom fem hovedtyper besteforeldre:

  1. Den formelle kjennetegnes ved at den følger antatt foreskrevne roller for besteforeldre. Dette er den besteforeldretypen som trekker klare linjer mellomdet å være foreldre og besteforeldre, og som holder seg langt unna å gi råd til foreldrene.
  2. Alt er lov (og gøy) har et uformelt og lekende forhold til barnebarna. Denne besteforeldretypen fokuserer på den gjensidige gleden ved kontakten med barnebarna og vil først og fremst være lekekamerat og være med i barnebarnas fritidsaktiviteter.
  3. Distansert dukker fram fra skyggene i ferier, ved jul, fødselsdager og andre anledninger, men er ellers temmelig fjern.
  4. Reserveforelderen har mye kontakt med barnebarna, deltar aktivt i barnefamiliens daglige liv og påtar seg gjerne mye omsorgsansvar.

 

Norske blogger Follow on Bloglovin