hits

august 2011

Mat til småbarn

Mesteparten av alle middagsmat hudyret har stappet i seg, foret til foreldrene, kastet etter katten og dekorert vegger og tak med er hjemmelagd mat som Damen lager til henne.

Hudyret spiser veldig mye forskjellig. Hun er i den alderen der hun smaker på alt. Inkludert stearinlys, katten og bare tær. I dag drakk hun Munkholm, spiste knekkebrød, samt støv hun fant under spisebordet.

Hun spiser av og til den samme maten som Damen og meg, ofte bare litt "barnetilpasset" som f.eks. uten salt. Etter å ha maset en stund har jeg endelig fått Damen til å skrive ned hva hun gjør.

Dette er ikke særlig gode oppskrifter med tanke på nøyaktighet for Damen flger aldri oppskrifter når hun lager mat, hun lager maten og så blir det som det blir. (men jeg liker det godt)

Hudyret har likt denne maten veldig godt.

 

 

Daal (indisk linsestuing)

 • Linser (skyll, bløtlegg)
 • Chili
 • Ingefær
 • Hvitløk
 • Koriander
 • Ris

Kok linser sammen med chili, ingefær og hvitløk. Fjern krydderet etter koking. Sil av kokevann om det trengs.

Server med fullkornsris og salat. Tilsett koriander til de varme linsene, men ikke la korianderen koke, da mister den mye av smaken.

 

Avokadogrøt

Spisemoden avokado blandes med opphakket flodd tomat, blandes med koriander. Serveres der man ellers ville gitt grøt. Avokado er vanlig barnemat i mange land.

 

Pasta med tomatsaus

Tomatsaus:

 • Løk
 • Hvitløk
 • Gulerot
 • Tomattpurè
 • Hermetiske tomater
 • Basilikum
 • Oregano

Mykne opphakket løk i litt olje, tilsett hvitløk. Skal ikke brunes, bare bli mykt. Tilsett litt tomatpurè, la dette surre noen minutter. Tilsett hermetiske tomater og revet gulerot (ikke vær beskjeden med hvor mye gulerot du bruker, for ekstra grønnsakertilsett stangselleri.) La sausen koke på lav varme i 30 minutter skru av varmen og tilsett basilikum og oregano. Helst fersk og mye. Kok makaroni, stek kjøttdeig om du tilsetter det. (her i huset er Damen veggis)Bland. Spis.

Alt dette er utmerket til frysing.

 

Håper noen syns dette var interessant. :)

Granatregn, sure sokker og popcorn. - av Christer Torjussen

Jeppe elsker Biler. Pixars Biler. Lynet McQueen, Mac, Bill, Sally. Alle sammen. Nesten alle barn jeg kjenner liker denne enormt kommersielle suksessen med et rabiat utvalg spinoff-effekter. Det var stor stas da jeg fortalte treåringen min at han skulle bli med på kino for første gang for å se det som måtte komme: Oppfølgeren. Biler 2.

[frame align="left"] [/frame]

Jeg henter Jeppe i barnehagen, og vi kjører til byen. På vei inn høljer det bikkjer og katter, og vi må praktisk talt søke tilflukt i bilen mens en aggressiv haglskur peprer sentrum. Det holdt jo ikke med regnskur, må vite. Klokka nærmer seg kinotid, og vi må ut. Jeg finner en paraply og tar Jeppe på armen. På de 150 meterne fra parkeringen til kinoen blir begge søkkvåte, og da vi kommer frem står sønnen min i sokkelesten. Har han mistet skoene på vei bort? Jeg får en ansatt til å passe ham mens jeg løper tilbake ut i regnet, finner ingen sko. De er kanskje i bilen, sier Jeppe. Håper det. Tilbake til bilen en gang til skal jeg uansett ikke. Ikke i dette været.

Inn i kiosken. Kjøpe popcorn og drikke. Med Lynet McQueen på boksen, så klart. Hva ellers. Kinosalen er kald, så jeg hiver hettejakka over Jeppe, henger våte sokker til tørk på nabosetet. Når kommer Lynet McQueen-filmen, pappa? Snart, sier jeg. Først verdens lengste og kjedsommelige bolk med reklame. Når begynner filmen, pappa? Snart, snart. Filmtrailer. Er dette filmen, pappa? Nei, dette er bare reklame. Enda en filmtrailer. Når kommer Lynet McQueen? Nå veldig snart, sier jeg. Forfilm. (!!) Hva faen? Et kvarter Toy Story, ikke Lynet McQueen.

Når filmen ENDELIG begynner går det opp for meg at dette ikke er en film for en treåring. Det hele braker løs med en pangstart på 36,000 decibel med et sjukt spionplott i nordsjøen med bomber, granater, lasersikter, eksplosjoner og drit. Resten av filmen handler stort sett om Lynets kompis Bill, en åpenbart tilbakestående kranbil som surrer rundt med tjukk tunge, Totendialekt og talefeil. Bill er Jar Jar Binks på fire hjul.  Vi ser mer til Bill enn hva godt er, der han har det med å havne i et utall heftige situasjoner hvor maskingevær, trusler og tidsinnstilte bomber forekommer hyppig.

Reisen går til Japan. Skyting, spionasje, wasabi, bilrace. Italia, Frankrike. Enda mer bomber, mitraljøser og bilrace. London. Finalerace. Pappa, jeg må tisse. Klart det. Ut av kinosalen, barbent med Jeppe på armen. Finne toalettet. Komme tilbake på plass, innse at man visstnok har gått glipp av det store klimakset, det siste billøpet. Se rulletekst. Samle sammen våte sokker, velte resterende Lynet McQueen-popcorn på gulvet. På med våte sko, ut. Javel, jeg kunne sjekket på forhånd at det var 7 års aldersgrense, men jeg tar det faktisk for gitt at jævlene i Pixar lager en oppfølger til en film som ungene forsto og likte, som de fremdeles kan henge med på. Det eneste morsomme med filmen var da Bill ber om unnskyldning for å ha bestilt pay-tv på hotellrommet. Og det er jo mest moro for de voksne.

På vei hjem spør jeg Jeppe hvorfor han tok av seg skoene før jeg løftet ham ut av bilen. Fordi vi skulle på kino, vel.

 

Følg Christer Torjussen på:

twitter

facebook

VGTV

Hjemmeside

Blogg

Standup.no

Hvordan vokabular påvirker kjønnsroller.

Jeg leser litt på bloggen Achilles Effect og jeg leste nettopp om hvordan vokabularet som brukes i reklame kan påvirke kjønnsrollene til barn.

Crystal Smith som skriver bloggen er en skribent, som etter å fått to sønner var veldig misfornøyd med det tilbudet som var for hennes gutter, og det var derfor hun begynte å skrive.

[frame align="left"] [/frame]Crystal hadde alltid ønsket seg å lage en "mash-up" av alle ordene som brukes i reklamer for såkalte "gutteleker". Hun gjorde litt av dette i sin bok, men nå, takket være Wordle, kan hun presentere sine funn i grafisk form. Dette er egentlig bare et utgangspunkt, men resultatene er muligens interessante for enkelte og for hvordan vi ser på leker til barn.

 

[frame align="left"] [/frame]

[spacer size="20"]

Fokus i undersøkelsen:

Fokuserte på tv-reklame alene (ikke webvideoer eller nettsider sine leketøybeskrivelser).

Selskapene som er representert her er de store som har råd til TV reklame.

Hun inkluderte leker rettet mot gutter i alderen 6 til 8.

Hvis et ord ble gjentatt flere ganger i en reklame, inkluderte hun det flere ganger for å vise hvor mye disse ordene er brukt.

Til sammenligning har hun også sett på jentenes leker.

Jentenes liste hadde 432 ord fra 32 reklamefilmer.

Oppsummering

Når jeg skreiv denne bloggposten så skreiv jeg først at "resultatet er jo ikke overraskende", men når jeg ser litt over ordene som er i disse bildene så er jeg faktisk ganske overrasket over hvor forskjellige selskapene som lager lekene til barna våre mener at gutter og jenter er. Jeg tror ikke at guttene og jentene våre er så himla forskjellige som man blir lurt til å tro. Jeg tror at det hele er en veldig god markedsplan for å selge dobbelt så mye av alt. For hvis man legger opp til at når man får barn nummer 1 (feks. jente) så kjøper man inn alt til det barnet, og hvis man da får (gutt) som nummer 2, så må man jo kjøpe inn alt en gang til..

Jeg hater hvordan vi bombarderer ungene våre fra første sekund med blå/rosa og hvordan gutter og jenter skal være. Jeg blir provosert, sint og håper at noe kan gjøres, jeg skreiv et par innlegg om dette.

 Tall

[column size="1-2"]

Boys' Words #

battle 28

power 17

heroes 8

beat 7

rides 7

stealth 7

super 7

action 6

car 6

fire 6

hit 6

launch 6

rapid 6

transform 6

ultimate 6

armour 5

attack 5

crash 5

jump 5

mission 5

new 5

rip 5

vehicle 5

weapons 5

arena 4

combat 4

gear 4

hero 4

motors 4

prove 4

special-forces 4

train 4

transit 4

blasting 3

cage 3

enemy 3

evil 3

join 3

Ninjas 3

opponent 3

opponents 3

pocket 3

powerful 3

quick 3

raceway 3

ride 3

skill 3

skills 3

track 3

vehicles 3

weapon 3

win 3

battling 2

bigger 2

biggest 2

blast 2

blaster 2

buddy 2

built 2

catch 2

challenge 2

circuit 2

combinations 2

combine 2

cool 2

create 2

customize 2

dart 2

defeat 2

destroy 2

dominate 2

dump 2

earth 2

enemies 2

experience 2

explosive 2

fast 2

fight 2

friends 2

full 2

harder 2

huge 2

invaders 2

jumps 2

launcher 2

long-range 2

mega 2

metal 2

nemesis 2

powers 2

race 2

racing 2

ready 2

robot 2

robots 2

rock 2

showroom 2

smash 2

spin 2

stop 2

strategy 2

surge 2

tablet 2

take-down 2

testing 2

tread 2

treasure 2

universe 2

unleash 2

victory 2

watch-out 2

water 2

world 2

accomplished 1

against 1

amp 1

android 1

apart 1

arrive 1

assault 1

attach 1

attacks 1

auto 1

bash 1

batmobile 1

battled 1

battle-ready 1

battles 1

begins 1

behind 1

best 1

bestest 1

big 1

big-air 1

bionic 1

blades 1

blasts 1

boss 1

boulder 1

brawl 1

break 1

bridge 1

building 1

buster 1

capacity 1

capture 1

cargo 1

cars 1

centre 1

city 1

colossus 1

combined 1

combo 1

command 1

commissioned 1

complete 1

controller 1

converts 1

copters 1

countdown 1

courses 1

creature 1

crew 1

criss-cross 1

cross 1

cruisers 1

crushes 1

crushing 1

curve 1

custom 1

dance 1

danger 1

dangerous 1

dare 1

dead 1

deadly 1

decision 1

deep 1

defined 1

deploy 1

destruction 1

dispatched 1

door 1

double-booster 1

down 1

driven 1

drum 1

duty 1

dynamite 1

electronic 1

end 1

engineers 1

equipped 1

evolution 1

exclusive 1

exploding 1

extra 1

extreme 1

eyes 1

face 1

factory 1

fangs 1

fastest 1

feast 1

fighting 1

firepower 1

first 1

flames 1

flashlight 1

flexible 1

flick 1

floor-it 1

foot-stomping 1

force 1

forced 1

forces 1

forever 1

found 1

fused 1

future 1

galaxy 1

game 1

garage 1

go 1

gold 1

gravity 1

grown 1

hammer 1

heavy 1

highest 1

hitch 1

hovercraft 1

hunter 1

implement 1

innovation 1

intense 1

invaded 1

job 1

journey 1

leader 1

leading 1

league 1

leave 1

legendary 1

level 1

load 1

lock 1

look-out 1

loop 1

loops 1

lord 1

lost 1

machine 1

make 1

manoeuvre 1

manpower 1

massive 1

match 1

minions 1

missiles 1

missions 1

mix 1

mobile 1

monster 1

monster-trucks 1

most-feared 1

nice 1

obstacles 1

out-of-this-world 1

outpost 1

outsmart 1

parts 1

pit 1

play 1

plunge 1

pop 1

practiced 1

prepare 1

prepared 1

protectors 1

quadrant 1

quit 1

racers 1

racetrack 1

rampaging 1

razor-sharp 1

refuelling 1

remote 1

remote-control 1

reporting 1

respond 1

return 1

reverb 1

road 1

roll 1

rolls 1

safe 1

scene 1

scientists 1

secret 1

see 1

series 1

sets 1

shadows 1

shake 1

shooting 1

shoots 1

size 1

slide 1

smashdown 1

sneak 1

soaking 1

soaks 1

sonic 1

special 1

speed 1

spinning 1

spin-out 1

split 1

stand 1

station 1

strap-in 1

strategically 1

streets 1

strength 1

strike 1

strong 1

strong-arming 1

stronger 1

study 1

stunts 1

style 1

superior 1

survival 1

swamp 1

swap 1

swift 1

switch 1

sworn 1

system 1

talks 1

tanks 1

target 1

targets 1

team 1

tear 1

technicians 1

technology 1

test 1

thousands 1

throttle 1

tight 1

time 1

tournament 1

tracked 1

tracks 1

transformation 1

transforming 1

transmissions 1

trap 1

T-rex 1

trick-out 1

trick-tracks 1

turbine 1

turns 1

twisted 1

unlock 1

unstoppable 1

unthinkable 1

valuable 1

vanquished 1

video 1

war 1

warrior 1

weaponize 1

weight 1

wheels 1

wisely 1

wolf 1

won 1

work 1

zone 1

TOTAL 658

[/column]

[column size="1-2" last="1"]

Girls' Toy Word #

love 15

fun 9

magic 8

girl 6

style 6

babies 5

change 5

friendship 5

hair 5

nails 5

party 5

snow 5

cute 4

fashion 4

glitter 4

mommy 4

perfect 4

totally 4

adventure 3

colour 3

delicious 3

dress 3

easy 3

friends 3

glam 3

go 3

like 3

outfits 3

share 3

show 3

shower 3

stamp 3

summer 3

talk 3

wear 3

adorable 2

beach 2

care 2

choose 2

cozy 2

dancing 2

design 2

designs 2

ever-after 2

fierce 2

glamour 2

grow 2

inspired 2

looking 2

loves 2

nursery 2

pet 2

pets 2

pixie 2

play 2

ride 2

rock 2

roll 2

runs 2

shiny 2

styling 2

stylishly 2

swim 2

treat 2

wild 2

won 2

world 2

amazing 1

artsy 1

ask 1

baby 1

bake 1

ballet 1

bangs 1

bark 1

bath 1

bathroom 1

beautiful 1

bed 1

bedroom 1

bedtime 1

beg 1

best 1

birthmark 1

blanket 1

bling 1

boring 1

build 1

butterfly 1

cabin 1

cakes 1

camp 1

camper 1

camping 1

campsite 1

cast 1

cat 1

chat 1

children 1

climbing 1

clothes 1

coach 1

cocoa 1

combinations 1

crawling 1

create 1

created 1

crimp 1

cuddle 1

curious 1

curly 1

cutest 1

cutie 1

day 1

day-care 1

decorate 1

desserts 1

doctors 1

dolly 1

dreams 1

dust 1

electrifying 1

entertain 1

everlasting 1

exercise 1

explore 1

exploring 1

fab 1

fabulous 1

faith 1

fantastic 1

fast 1

fastest 1

fence 1

fine 1

fishnets 1

flight 1

float 1

flower 1

freaky 1

friend 1

furriest 1

furry 1

glammed-up 1

glam-up 1

gloriously 1

glow 1

gold 1

good 1

gymnastic 1

hamster 1

hands 1

heal 1

heart 1

hot-tub 1

hurry 1

imagine 1

invited 1

island 1

Jacuzzi 1

kicking-it 1

killer 1

killer-boots 1

kindness 1

kitchen 1

leap 1

legendary 1

life 1

light 1

lights 1

light-up 1

little 1

look 1

lounge 1

loved 1

lurking 1

magical 1

marshmallows 1

metallic 1

mix-match 1

monsters 1

movies 1

mud 1

new 1

outdoors 1

outside 1

paisley 1

panda 1

parties 1

passion 1

pattern 1

pink 1

places 1

plate 1

polka-dots 1

possible 1

power 1

powers 1

pretty 1

princess 1

puppies 1

puppy 1

question 1

race 1

races 1

rainbow 1

real 1

re-arrange 1

reveals 1

road 1

roam 1

roasting 1

rolls 1

royal 1

run 1

running 1

sassy 1

schooltime 1

scooting 1

sea 1

sensation 1

sharing 1

sings 1

sink 1

sipping 1

sister 1

sleepover 1

sleepovers 1

sliding 1

small 1

smile 1

smooth 1

snowflake 1

snuggable 1

snuggle 1

so 1

sparkly 1

speedboat 1

spin 1

splash 1

sporty 1

stamper 1

start 1

stitching 1

stove 1

streaks 1

streaky 1

stripes 1

stroll 1

strong 1

strut 1

stupendously 1

sun 1

surf 1

swing 1

swirls 1

talking 1

teen 1

tiger 1

time 1

toes 1

town 1

trainer 1

treats 1

tremendously 1

trendy 1

trip 1

trouble 1

trust 1

tunnels 1

TV 1

twirling 1

twist 1

up 1

vet 1

water 1

week 1

whirling 1

wicked 1

wish 1

TOTAL 431

[/column]

 

Jeg avlivet katten min i dag..

I dag er en ganske trist dag.

[frame align="left"] [/frame]

Jeg drepte katten min, Jan Bob, i dag. Jeg var litt lei meg på grunn av dette og skreiv om det på facebook for å få litt medfølelse.. men fikk to svar som jeg blei litt irritert av.

"Skal ikke ta livet av friske husdyr."

og

"Håper det var noe mer galt med den enn at den var egen - er ikke alle katter det?"

Da lurer jeg på om jeg er et monster som folk tror at kunne finne på å bare ta livet av en katt, så jeg skreiv:

"Nei, det var ikke noe galt med den.. Ville bare vite hvordan det var å ta livet av en katt. Var ikke vår engang. Tok bare en jeg fant her i gata med til dyrlegen.."

Men seriøst, Jan Bob har vært en utfordring i alle de syv årene han har le, men han har hatt sine øyeblikk også.

Vi valgte ut både Jan Bob og Skabben når de var 5 uker, og så plukket vi de opp når de var 10 eller 11 uker.

Når vi valgte de ut, så var Jan Bob den mest utadvendte katten i hele kullet, men når vi kom for å hente han noen uker seinere gjemte han seg under vaskemaskinen.

De 2 første ukene han bodde hos oss tilbragte han under oppvaskmaskinen. Og han har alltid vært veldig nervøs, noe som manifisterte seg i at jeg har aldri har fått muligheten til å klappe han.

Han kommer til meg i sofaen ca en til to ganger i måneden, men hver gang jeg har prøvd å bøye meg ned for å klappe han så ser han ut som om han forventer at jeg skal skamslå han.

Sånn har han vært helt siden vi fikk han. Ingenting vi har gjort skulle kunne resultere i noe sånnt, men jeg tror han var ødelagt når vi fikk han.

Jan Bob lærte aldri helt det med å gå på kattedoen sin. Men han hadde alltid en forkjærlighet for Damen sine sko og vesker, noe som førte til at vi har måtte kastet vesker og sko for utallige tusen.

Vi har prøvd alt mulig for å få han til å slutte. Rare lukteting i stikkkontaktene, kastrering, flere kattedoer, flytte rundt på kattedoene og flytte til en leilighet hvor han kunne gå ut og tisse.

(Ok, vi flytta ikke for at han skulle kunne gå ut, men... )

Vi har som sagt prøvd alt vi kan finne på, men likevel har han fortsatt å pisse på alt mulig. Men på fredag var dråpen (bokstavelig) som fikk da han tissa på skoene til damen, og etter et større "oppryddingsarbeid" gikk han rett bort og tisset samme stedet mens Damen så på.

Da var det nok. Men i løpet av helga så blei vi mer og mer usikre, slik vi har gjort flere ganger før. Sist han tisste inne så avtalte vi at det skulle være siste gangen.

Jeg tok han med til dyrlegen i dag, først og fremst for å få råd om hvorvidt det var noe annet vi kunne gjøre. Men det eneste hun kunne foreslå var anti-depresiva, og da måtte jeg skjære i gjennom og si: "Det er katten min, men det er bare en katt".

Så fikk han en bedøvelse, og jeg klappa han til han sovna, det tok 5-6 minutter og han var helt rolig. Så rolig har han aldri vært, og det var en nesten koselig avskjed, så når han hadde sovnet gikk jeg.

Når jeg skulle betale, måtte jeg bite meg i leppa, for det blei mye tristere enn jeg hadde trodd. Og når jeg satte meg i bilen kjørte jeg rett til butikken og kjøpte en smultring, og trøstespiste.. det hjalp..

 

 

 

[gallery columns="2"]

 

 

Syke jævler! - Westboro Baptist Church - HAT

Ok, jeg har ikke skrevet om Arne Betre Brevsprekk og kommer forhåpentligvis ikke til å se noen grunn til å gjøre det i fremtiden heller, men jeg klarer å la meg irritere så grenseløst av noen med ganske lignende meninger som han som er på vei hit til Norge.

 

 

The Westboro Baptist Church (WBC) er en uavhengig baptistkirke kjent for sine ekstreme standpunkt mot homofili og protestene i den sammenheng, som inkluderer demonstrasjoner ved begravelser og brenning/tulle med det amerikanske flagget. Kirken er beskrevet som en hat gruppe, den er ledet av Fred Phelps og består hovedsakelig av medlemmer av hans familie.

Shirley Phelps - evil angel - Louis Theroux - Most Hated Family in America - BBC

[frame align="left"] [/frame]

Disse jævlene sier nå at de skal komme til Norge for å demonstrere ved begravelsene til offrene etter bomben i Oslo og skytingen på Utøya. I følge disse psykopatiske, hatelskende og generellt degenererte menneskene (om de kan kalles det) så var Andolf Busen Bremyk sendt av  Gud fordi vi har gjordt homofili lovlig.

Du hørte helt rett. I følge disse usympatiske imbisilene så er tragedien som skjedde i Norge en straff fra gud.

http://www.godhatestheworld.com/norway/  Der har de en video som heter: "Gud sente en skytter". Disse folka er totalt rabiate og burde ikke få spre ondskapen sin!

Politiet: Hinsides enhver sunn fornuft

– Hvis de gjennomfører det de truer med så kan jeg bare bekrefte at det er en av verdens mest dårlige ideer for øyeblikket, sier Johan Fredriksen, stabssjef ved Oslo politidistrikt til NRK.no.

Hvis de kommer, så håper jeg virkelig å få muligheten til å banke de opp.. uansett hvor lite demokratisk/snillt/etellerannet det er.. dette avskummet sprer hat, og bør hates. (Noe som ikke er vanskelig)

Anbefaler og å lese litt hos Bananbra:

Ålreit, jeg lovte at jeg ikke skulle skrive mer om Anders Behring Breivik og hans såkalte “manifest”. Det må jeg rett og slett bare ta tilbake – det faktum at gærningene i Westboro Baptist Church har involvert seg kan jeg simpelthen ikke la være å kommentere.  

 

 

Norske blogger Follow on Bloglovin