hits

august 2014

Å reise med barn

For en stund siden var vi en langhelg i Arendal. Vi har sodt oss masse, men jeg må virkelig si at ferie er ikke helt det samme etter at en har fått barn. Vi skulle være borte fredag til mandag, så torsdag kveld begynte jeg og Damen å gjøre klart. Vi skulle i bryllup på lørdagen, og da er det (i følge damen) alltid litt ekstra pakkestyr, siden en da må pakke ned og helst ikke krølle sammen finklærne.

Torsdag kveld brukte jeg og damen to timer på å pakke ned klær, vogn, smøre matpakker, lage maten vi skulle ha med i brylluppet, skrive kort og finne bleier. Vi tenkte begge to at fredagsmorgenen var det bare å stå opp, spise frokost og kjøre avgårde (og da med veldig god margin rekke en middag vi var invitert på i Arendal klokken 5)

Mikrosvinet vekket oss klokken 7 fredagsmogen og uansett hvor eggektive vi tenkte vi skulle være (og jeg faktisk tror vi var) så tok det TRE timer før vi kom oss ut dørene. Da var alle rene OG mette samtidig, så klokken 10 klarte vi å dra avgårde.Og jeg undres om det eksisterer en kode jeg og damen enda ikke har klart å knekke, eller om det bare er å innse at om alle skal være mett, rene, påkledde og vlide så er det den tiden ting tar..

Uansett, klokken 10 hadde vi avgang til Arendal. 18.30 - ankomst Arendal. Og vi kjører tross alt bae vra Stavanger, ikke Kirkenes.. Mikrosvinet sovnet ganske tidlig på turen, og når hun våknet stanset vi langs veien ved et vann. Mikrosvinet lå på leketeppet sitt under et tre, hun hadde lekene sine og var glad og fornøyd. Minisvinet hadde baderingen sin og var kjapt ute i vannet sammen med meg. Hadde det ikke vært for de hundrevis av sigarettsneiper og flekker av urin over alt, så hadde det vært veldig koselig og på grensen til idyllisk. Neste stopp var Bens cafe for is..

"Minst en is til dagen når det er ferie" mener minisvinet. Alle blide, glade og i godt humør. Fra der av ble det pyton. Mikrosvinet liker nemlig ikke å kjøre bil, og det minner hun oss om så godt hun kan. Heldigvis har hun en høy og skjærende stemme.. Fra Helleland til Arendal rok det oss bare 4,5 timer å kjøre. Klokken 17.00 (når vi egentlig skulle vært i middag) var vi enda ikke kommet til Kristiansand, men istedet for å spise middag med gode venner satt vi i en bråkete rasteplass langs E18 hvor vi gumlet i oss tørre polarbrød fra posen, matet vannmelon til de små og stirret på en påkjørt froskk som var det mest fasinerende minisvinet hadde sett på år og dag.

Men slik kan det visst være å kjøre med de små. Må tilbringe mer tid utenfor bilen enn inne i den. Men uansett, vi kom oss frem til slutt, og lørdagen deltok vi i et fantastisk utendørs, høytidelig, men ikke selvhøytidelig, finfint bryllup. Hagen det var i var enorm, vi fikk servert grillmatman kunne leke, danse og bade som man ville, når man ville. Det var hyggelig at ingen av våre barn ville sove. Rundt 23.00 gav vi opp. og dro til hotellet. Til og med ikke i bilen på veien til hotellet sovnet de. Men de var i godt humør hele tiden heldigvis.Søndagen var planen badelandet i Dyreparken, men det været var helt sykt. Vi hadde det sykeste været jeg har sett, men tror du det gjorde noe ift kø ol? Neida, alle parkeringsplassene til Dyreparken var helt fulle. Jeg og jentungen var likevel med godt mot og håpet på opphold, så vi kjørte til Dyreparken fra Arendal, bare for å snu og kjøre tilbake. Så da ble det heller restaurant og kino i stedet. Og når vi var der fikk vi jo et helt strålende vær. Småsvinenes tante og onkel var også med på turen og bodde på samme hotell som oss. Det var den aller kjekkeste delen synes minisvinet. At onkel og tante også var med, sa det er koselig med ferie og stress. En god blanding.


Norske blogger Follow on Bloglovin