hits

september 2012

Hjemmelaget vs Kjøpemat

Feb 8, 2011 skrev jeg følgende:

Jeg og Damen har snakket om at vi muligens kun skal lage hjemmelagd mat til hudyret. Og jeg lurte på om det var noen av dere som har noen erfaringer med hjemmelagd vs butikkkjøpt babymat?

For oss endte det med at Damen lagde mye hjemmelaged babymat og jeg lagde noe. Vi lagde hirsegrøt, havregrøt, most avocado, most frukt og grønnsaker i diverse former, maisgrøt og i noen tilfeller blandinger av det overstående. På denne måten fikk vi introdusert matvarene en etter en, og det var veldig kjekt å se hvordan hun likte alt vi gav henne.

Hvordan introduserte dere mat og hva introduserte dere først?

Vi startet i 4 måneders alder med most avocado. Dette var andre gangen hun prøver seg på fast føde :)

 

Jenteblått og gutterosa? Versjon 3.

Jenteblått og gutterosa?

Når jenta mi var liten, sånn helt ny på en måte, så ville jeg og min kone ikke tvinge henne inn i kjønnsroller. Vi prøvde å finne ting til henne som vi synes var fint, men ikke de "typiske" gutte og jentefargene.

Se her http://wp.me/p1cnL4-6U for hva jeg mente på den tiden. :)

Men nå er den bittelille jenta mi blitt endel større og har egne meninger. Vi lar henne stort sett velge selv, og hun fikk for eksempel både Spiderman og Disney Princess sengesett, og hun får som oftest velge hvilket hun vil bruke.

Hele poenget mitt med måten jeg gjorde det på var at jeg ikke ville presse henne hverken den ene eller andre veien, men hun er nå ei jente som liker godt å gå i kjole og sier: "Se pappa! så fin!" Men dette gjør meg ingenting, for det hele var jo for at hun skulle ha muligheten til å velge selv.

Hvem er jeg?

Hei, alle sammen!

Jeg heter Hallgeir, er 30 år gammel og bor i Stavanger sammen med min kone, jentunge på 1 år og en katt.  :)

Jeg startet å blogge om mine opplevelser rundt det å bli pappa under graviditeten, og jeg skriver om ting som opptar meg som pappa. Når det gjelder hva jeg skriver om er det ganske mye forskjellig. Jeg skriver endel om mat og matlaging, klær og farger, hvordan vi takler tidsklemma, reising og en hel del om mine tanker rundt likestilling. Nå skriver jeg en gang i blandt når det er ting som opptar en pappa i en hektisk hverdag. Jenta mi er snart 2 år og jeg føler egentlig at de første 2 årene har fløyet av sted som bare det. Det kjennes nesten litt som i går da hun lå der i armene mine og jeg hadde plutselig blitt pappa.

Jeg har også skrevet en del saker på oppfordring, noen ville ha meg til å teste babybæring i sjal og jeg har også testet diverse andre ting.

Send gjerne inn spørsmål til meg som pappa så skal jeg svare så godt jeg kan fra en fars ståsted. :)

Tror dere det er stor forskjell på hvordan en far og en mor opplever det å få barn?

Mvh

Hallgeir

http://wp.me/p1cnL4-EX

..tid for mat..

 

Norske blogger Follow on Bloglovin