hits

september 2014

Jentungens første Convention

Jeg og jentungen var på hennes første convention i helga. Metrocon 2014. Jeg stod litt på stand for laivklubben jeg er med i og tenkte at det kunne være kjekt for jentungen å se litt kule kostymer ol. Planen var egentlig bare å være der på lørdagen, men OMG sånn jentungen koste seg!

På vei hjem i bilen på lørdag så spurte hun om hva konkurransen gikk ut på. Hun hadde nemlig overhørt noen som snakket om konkurranse på søndagen, den ville hun være med på. Siden hun kan være litt skjenert til tider, så fortalte jeg henne hvordan konkurransen utføres og at hun måtte ut på scenen ol, men det var bare kjekt synes hun. "Du må kle deg ut du også pappa, så kan du være med meg på scenen". Så da ble det visst sånn.


http://www.nordicgarrison.net/

Veldig koselig møtte med Martini- Jentungen var veldig glad for å ha møtt Rapunsel
Meg og jentungen på gulvet mens vi hørte på Ingve Connoly GranJentungen og dattera til en kompis - hun var helt awesome og jentungen er nå veldig stolt for å ha fått seg en ny venn som er ungdom.. :)


Jentungen står på standen til Ice-Fairy Dreamcakes - de har noen av de kuleste cupcakene du får tak i. Vi brukte dem til jentungens 3års dag. Kule og veldig gode cupcakes.http://www.nordicgarrison.net/ - Mer kule ting fra Nordic Garrison

Jentungen ble veldig mye mer selvstendig i løpet av helga, etter hvert gikk hun ned helt på egenhånd og kjøpte toast på egenhånd. Hun hadde en "oppvåkningen" som var ganske stilig når hun gikk å satte seg på "tribunen" selv, og da jeg ikke ville bli med henne gikk hun selv og når hun kom ned igjen over 15 minutter senere sa hun: "Ja pappa, du hadde helt rett! Jeg kan ta vare på meg selv..."

Meg og jentungen på scenen under Outfit konkurransen på søndagen, Den onde heksa og hennes livvakt, Sir Dancealot. Det var orntlig artig å få være med henne på scenen, til å begynne med så ville hun ikke høre snakk om at vi skulle gjøre noe som helst på scenen, men etterhvert ble hun mer og mer modig i forhold til hva vil skulle gjøre der ute. Etterpå snakket hun om alle tingene vi skal gjøre til neste år.. :)

Sir Dancealot i full mundur. Ble ganske tungt etter 6-7 timer.. (ringbrynja er vel 10-15 kg)  men men, hva gjør man ikke for de små?

Jeg har hatt det sykt gøy, og ser veldig frem mot arrangementet neste år også.

Frokost med Dag Sørås

Jeg driver på med en del forskjellig og en av tingene jeg gjør er podcasting. Dvs at jeg lager radio/video-programmer i episode form som jeg legger ut.

Nylig slo jeg av en liten prat med Dag Sørås om showet han skal gjøre nå som heter Kognitiv Dissonans, ISIS, film, Creepy fedre,, creepy folk som legger igen kommentarer og en hel del pisspreik. 

Dag ha tidligere skrevet på pappasblogg, du kan lese et her: Dag Sørås - Om det å bli pappa

 

Dag og Hallgeir tar en prat om livet, Oslopremiere på Kognitiv Dissonans på Vulkan Arena i Oslo, litt om standup som kunstform, løser hele problematikken med Islamic State og FØKK Terje!

Dag forteller hvorfor (eller at) han ikke takler Russel Brand.

Se linker til ting vi snakker om

http://www.dagsoras.com/
http://pappas.blogg.no/1410126620_11_...
https://www.youtube.com/user/dagsor/v...
https://www.facebook.com/dagsoras1
https://twitter.com/dagsoras
https://twitter.com/hallgeirg

11 sykt creepy bilder av fedre og døtrene sine


Showtime

Renhetsball - det vil vel være den beste oversettelsen til norsk. Kjenn litt på det ordet da. Purity ball. En tilstelning hvor unge jenter går gjennom et rituale, involverer fedrene sine og feirer at de ikke har hatt og ikke skal ha sex før de gifter seg. Fedrene skal også være en eller annen form for "kjæreste" frem til hun gifter seg. Jeg er målløs.

Kun Kystkhets-undervisning eller Abstinence-only education som det heter der det blir brukt mest har rot i den flotte ideen om at tenåringer hører på og respekterer de som er voksne. Og derfra blir det bare dummere. Abstinence-only jobber for å få det eneste livsstruende problemet i verden som kan bekjempes med ballonger til å bli noe stort og uhåndterlig. Vi har faktisk klart å komme så langt i verden nå i dag at til og med paven har sagt at det er ok å bruke kondom i noen tilfeller.Jeg må jo bare si at jeg ser på det hele med skrekkblandet ambivalens. Altså, ikke purity ball, det er fucking sykt..

Fra boka Purity av David Magnusson:

?A Purity Ball is a formal event where girls or young women and their fathers participate in a ceremony. The daughters dress up in ball gowns and the evening usually consists of dinner, a keynote speech, ballroom dancing, and a vow by fathers and daughters. The girls make a pledge to ?remain pure and live pure lives before God,? to stay sexually abstinent until marriage. Their fathers sign a commitment undertaking to protect their daughter?s purity.

The father or mentor pledges ??to shield and protect his daughter; to live a pure life himself as a man, husband and father; and to be a man of integrity and responsibility, acting as a role model for his family.? (via iacknowledge)

Som far skal man faktisk signere en kontrakt (se under) med dattera som vitne.

Dette gjelder altså ikke bare sex. Disse jentene skal da ikke holde hender, kysse eller gå ut på date med noen andre menn enn sine fedre helt til de gifter seg. Dette dreier seg ene og alene om menn som prøver å kontrolere jenter/kvinner ved å påføre skam og kontroll. Hvor disse mennene får det fra lurer jeg på. Hvordan kan de være så sykt opptatt av sine døtres jomfrulighet? Nå er det noen år til jeg kommer dit selv men jeg håper jeg skal klare å ha et sunt forhold til det hele.

Hvordan hadde det sett ut om det skulle være motsatt? En gjeng gutter som skulle love bort jomfruligheten sin til mødrene sine...?

Patheos skribent Libby Anne skriver:

Why not teach girls other ways to be validated? Why not teach girls to value their skills and abilities and dreams, rather than to equate their worth with their bodies or beauty? Why not teach girls that they are internally valuable, and that what males around them think of them is completely irrelevant to that?

Instead, the father / daughter purity culture feeds the idea that girls are only valuable inasmuch as they are valued in the eyes of the men around them, be that their boyfriends or their fathers. It teaches girls that their value lies in their bodies and in their relationship to men. It tells girls that it is healthy to pin your source of validation to male affirmation, but that that affirmation should come from their fathers rather than from boyfriends.

Så en samling med noen av de mest creepy bildene du har sett.

?????????????????????????????

Dette bildet er av ei dame som heter Olivia. Du kan lese et intervju med henne på denne siden, det er ganske sykt.

 

Hva har dette med noen som helst sak å gjøre?

 

For min del blir dette rett og slett en syk blanding av Eyes Wide Shut og en eller annen form for kult.

 

Noe av de mest creepy bildene jeg har sett på lenge..

En ting til, hvorfor er det ingen som smiler? Vet de selv at det er creepy? 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svar på tiltale

Jeg skrev nylig et innlegg som het: Du er så stygg når du smiler pappa!

Det skrev jeg nettopp fordi jeg hadde fått den klare beskjeden av den eldste jenta mi. Snart 4 år og har hele oversikten. :)

En ting jeg ikke hadde forventet var kommentarene med hjertesukk og oppfordringer til å "verne barnet mitt".

Hva sier vi til sånn oppfordringer?

 

Ok, litt flåsete, men noen må lære seg om ironi og sarkasme.

Hun er barn! Du burde være glad og takknemlig, føle deg velsignet over at du har henne som sier både det ene og det andre. De er små og forstår ikke alltid begrepene av hva de sier, uten at noen setter seg ned å prater med de om hva de akkurat har sakt. Om hvorfor de sa akkurat det, og om hvordan det føltes etc. Tips inn i fremtiden, ikke skriv noe du ikke vil barna skal kunne lese i fremtiden. For alt som kommer opp på nett, kan de lese før eller siden. Undrer meg om du har tenkt over hvordan hun ville ha følt det, om hun viste at du skrev slik om henne? Går ut ifra at både hennes kommentar til deg, og hennes oppfatning av dette innlegget ( om hun kunne lese) er noe i samme bane. Ikke vondt ment, men jeg reagerer litt på hvordan hun fremstilles. Hun er barn, du er voksen!:)

hjertesukk fra Mammahjerte

Jeg prøvde meg på et svar til hun som kom med hjertesukket, men vet ikke om det er vits en gang, men jeg kan i allefall skrive det her:

 

Kjære hjernesukk/mammahjerte: Jeg vet at du ikke kjenner meg, så jeg skal ikke ta som utgangspunkt at du vet hvem jeg er eller hvordan jeg skriver, men jeg er enig med deg i en ting. Man bør absolutt ta hensyn til hvordan barn fremstilles når man skriver. Og i forhold til hvordan jeg er som foreldre, og den måten jeg og min kone håper at vårt barn skal bli så er dette innlegget helt midt i blinken. Jentungen vet at jeg har skrevet innlegget, og hun kom med oppmuntrende forslag som feks. "Du kan skrive at du ikke har hår også pappa.."

Jeg prøver å lære ungen min ting som ironi, sarkasme og ikke minst likeverd, rettferdighet og humor. Med et par hederlige unntak tror jeg ikke noen tenkte at jeg faktisk trodde at jeg blir ekstra stygg når jeg smiler. Jeg er en fuckings babe når jeg smiler skal jeg si deg!

 

Babe sier jeg..(Hvis du ønsker tips eller hjelp til å ta like gode selfies som meg kan du bare skrive i kommentarfeltet her, så skal jeg hjelpe deg)

 

 

Jeg vet og at barn har tantrums og at de sier ting de ikke mener, eller ting de ikke en gang forstår meningen av, men hvor i teksten min får man intrykket av at jeg ikke fatter dette? Mine evener til å sette seg inn i andres hoder er tydeligvis begrensete, for jeg klarer det bare ikke. Men jeg får si som jeg pleier å si til jentungen etter vi har ropt og skreket litt til hverandre: "vi får prøve på ny"..

Du er så stygg når du smiler pappa!

Fikk det slengt midt i trynet her om dagen. "Du er så stygg når du smiler pappa!!"

Ikke er jeg helt sikker på hvorfor jeg var så vannvittig dum heller, men jeg var i allefall noe av det dummeste som noensinne har eksistert.

Det kan være noe så enkelt som at jeg sier nei til is, så skal vi aldri være venner mer, eller om jeg sier at vi må gå og kan ikke se slutten av den episoden av en eller annen serie på Netflix så skal jeg ALDRI bli invitert i bursdagen hennes mer.

Jeg prøver alt jeg kan å være den tålmodige foreldren som gjør alt rett og som har uendelig tålmodighet, men jeg er ikke spesielt flink.

Jeg håper og tror ikke jeg er alene om å bli sint på barnet mitt. Men jeg håper jeg kan være bevisst i mitt eget sinne/temperament. Det er helt rart hvordan jenta mi, som jeg elsker over alt klarer å hente frem de følelsene av sinne, men så er det nå sånn det kan være av og til.

Jeg forstår ikke hvordan jeg kan bli sintere på 3-åringen min enn på folk som bomber barnehjem, men det går vel gjerne litt på at barnet mitt tenker jeg at jeg burde ha en form for kontroll på, men så viser det seg at man har så lite av det. :)

I tillegg er hun så ofte så sykt mye mer korttenkt enn meg, hun ser ikke de konsekvensene jeg ser, og det gjør igjen at jeg blir enda sintere. Det er jo ikke det at hun ikke tar på jakken raskt nok som faktisk gjør meg sint, det er jo eksempelvis den dårlige tiden vi allerede har, turen de skal ha i barnehagen, møtet jeg skal ha på jobben. Sammen med litt dårlig søvn og litt for kjapp foorkost så får det virkelig sinnet til å renne over.

Men det skjer heldigvis ikke så ofte.. som oftest er vi gode venner og jobber på lag, og som oftest er jeg heldigvis ikke sint.

 

MedHums Bamsesykehus på Youngstorget 13.sept 2014

Jeg ble kontaktet av Medisinstudentenes Humanitæraksjon (MedHum), noe jeg syntes var veldig koselig.

Noen ganger blir bamsene våre syke, og da er det viktig at vi tar vare på dem. På samme måte som det er viktig at Leger Uten Grenser får muligheten til å være med å forbedre mødre- og barnehelsen i Bo-distriktet i Sierra Leone. Ikke alle barn har en bamse som kan passe på dem, og det er faktisk ikke alle ting bamser kan fikse, selv om det er mye de klarer.

Lørdag 13. September arrangerer Medisinstudentenes Humanitæraksjon (MedHum) bamsesykehus på Youngstorget fra kl. 12:00 til kl. 16:00. Bamsesykehuset er en tradisjon under MedHums aksjonsuke, der barn kan ta med seg "syke" bamser til Youngstorget hvor dyktige bamseleger (medisinstudenter) vil behandle dem for ting som «kosesjokk» og «sommerfugler i magen».

Sykehuset vil bestå av en psykiatrisk og en kirurgisk avdeling, samt helsestasjon og akuttmottak. Rundt sykehuset vil det være stand, kakesalg og bøssebærere (selve sykehuset er gratis), og alle innsamlede midler er selvfølgelig øremerket årets prosjekt. På denne måten ønsker vi å skape mer oppmerksomhet rundt årets MedHum-prosjekt, og gi barn gode holdninger til humanitært arbeid.

Årets aksjon støtter Leger Uten Grensers prosjekt for å forbedre mødre- og barnehelsen i Bo-distriktet i Sierra Leone. Barnedødeligheten i landet er verdens høyeste; 1 av 5 barn dør før de fyller 5 år. I tillegg dør 1 av 8 kvinner som en direkte konsekvens av et svangerskap. Leger Uten Grensers arbeid har vist store resultater; mødredødeligheten i området har for eksempel sunket med hele 61 % sammenliknet med resten av landet.

MedHum har et nasjonalt mål om må samle inn 2,5 millioner kroner til Leger Uten Grenser i løpet av aksjonen. Håper du vil hjelpe oss med å støtte verdens største uavhengige og nøytrale medisinske hjelpeorganisasjon!

Hadde vært veldig koselig om dere også tok turen!

 

Jeg skulle gjerne ha vært med dere. Jeg synes det er veldig fint det dere gjør og jeg oppforderer så mange som mulig til å ta turen.

Det er viktig at vi tar vare på Bamsene våre. De passer på oss fra vi er små, og gjør legging mye lettere for oss voksne. :)

 

Ikke alle barn har en bamse som kan passe på dem, og det er faktisk ikke alle ting bamser kan fikse, selv om det er mye de klarer.

Du kan gjøre en forskjell! Ta med deg en bamse (eller noen du kjenner som har en bamse) og kom til Youngstorget fra kl. 12:00 til kl. 16:00 dem 13.09. Kjøp noe på kakesalget, gi litt penger. Sørg for at Leger Uten Grenser kan fortsette å jobbe for å senke både barnedødlighet og mødredødlighet.

Norske blogger Follow on Bloglovin