hits

oktober 2010

Fikk en ny og høylytt venn

Jeg har nettopp fått en ny venn. Kristoffer heter han. Han sa at hvis noen bråkte med meg så skulle han fyre de rett ned. For han var fra Stavanger, og kjente folk.

Og jeg var visst veldig modig som turte å gå i moods of norway shortsen min.

Han var veldig høylytt, kadese-dritings og slo meg masse på skuldrene.

Artig. Føler meg gammel.

Jeg er for gammel for dette..

Jeg har nettopp funnet ut at jeg er alt for gammel for å gå på Lars Vaular konsert.

Jeg sitter nå inne i et hjørne på folken og gjemmer meg. Jeg innser at jeg og Damen har bommet helt. Jeg kunne vært faren til mesteparten av kidsa her tror jeg (i alle fall med et tidlig aktivt libido (tror forressten at 99% av ungene her ikke har hørt ordet libido før..)) og jeg er på grensen til flau.

Jeg burde jo egentlig ha insett det med tanke på at jeg misliker studenter ( ikke alle, men skal forklare i en annen post..)

Jeg burde ha kledd meg ut som en ungdom i dag..

Halloween - gresskar og sjampis

I går fikk vi solgt den gamle leiligheten!! det var veldig godt å få den tanken ut av verden, og litt dumt at leiligheten nå er solgt.. men det er vel litt for fint å bare ha en masse leiligheter.. Så når vi kom oss hjem og fikk pusta litt ut så drakk vi sjampis og skar ut gresskar, det var veldig artig, og det er første (men helt klart ikke siste) gang jeg prøver meg på utskjæring av gresskar..

Neste gang skal jeg prøve meg på enda litt mer spennende prosjekter tror jeg, for jeg syns det var veldig gøy, og det blei også overraskende bra syns jeg.. :)

[gallery link="file" columns="4"]

Ha noen av dere som leser bloggen min noe erfaring med utskjæring av gresskar?

Besøk av onklene til Hudyret

Vi hadde besøk av onklene til Kathla (mine brødre) forrige helg, det var veldig hyggelig, men litt trist at det var siste uka hvor jeg er hjemme med jenta mi, før februar..

det har blitt litt lite blogging i det siste, ganske mye omstilling for min del å ha både baby og jobb.. kjenner at uansett hvordan jeg prioriterer så føles det som om døgnet har alt for få timer..Skulle også ha begynt på oppgave i Samfunnsfag, men har ikke fått ut fingeren enda.. har 2 oppgaver som skal leveres de neste 1-4 ukene.. så det blir vel til at jeg sitter de to siste nettene og skriver som en gal..

 

[gallery columns="4"]

Umulius for første gang

For første gang i hudyrets 13 dager lange liv her på utsiden var det viktig at hun skulle oppføre seg fint og gå å legge seg. Til nå har ungen vært helt super og bare lagd lyd når hun er sulten eller vil ha ny bleie. Men så i går var Damen hos en venninne, og jeg måtte legge meg tidlig siden jeg skulle opp før fuglene fiser i dag.

Da velger hudyret å slå seg vrang og ikke sovne som vanlig. Du tenker kanskje at det er på grunn av inkompetanse hos far, og at det er Damen som pleier å legge henne, men det er feil. Jeg har lagt henne minst like mye som Damen, men i går var bare alt feil.

Det endte med at jeg lot henne ligge på magen min og da sovna ho ganske fort, men ho ville ikke i egen seng. Så jeg tror jeg lærer henne dårlige vaner, men det fikk bare stå i i går. Jeg fikk litt over 4 timer søvn, så jeg burde vel bare kapitulert med en gang.

Besøk på helsestasjonen - overumplet på kafe

Da har vi vært på helsestasjon også. Alt var bra med hudyret, og ho hadde lagt på seg 500g nesten. Veldig bra!

Likestillingen har kommet et stykke, og basert på materiellet jeg har fått med meg er det nå mye kulere å bli pappa. Hurra for fedre!

Damen satt på kafé etterpå mens jeg var og henta kaffi og ble overumplet av et kvinnemenneske som også hadde en baby. Jeg burde jo insett at man er fritt vilt for andre i samme situasjon, mye på samme måte som det er med hunder. Ikke at jeg ikke liker å treffe nye mennesker og snakke med folk, men Damen ble veldig perpleks.

Er det noen andre som har erfaring med folk som bare stopper opp og snakker til en?


Jeg mener hvem vil ikke snakke med dette monsteret?


Min hverdag i 3 timers-syklus

2 timer siden, 1 time til. 2 timer siden hun fikk mat, da blir ho sikkert sulten igjen snart. Skifta bleie for 2 timer siden. Skal sove om 1 time.  Det er slik livet mitt oppleves akkurat nå. Og jeg liker det. Jeg har fått meg en hjelper som heter Total Baby, den er i så måte en virkelig time-saver og life-saver.

Total Baby er en komplett App tilgjengelig for iPhone og iPod Touch.

Det er must-have  for nerder som meg.

Her kan man logge alt av den lilles gjøremål og det er veldig oversiktlig å se når hun fikk mat sist, når jeg skiftet bleie sist og slike ting. For jeg har lagt merke til at slike ting glemmer man veldig fort.. så kan man se det i programmet eller sende det på e-post til seg selv, eller bekymrede besteforeldre osv.. :)

Eksempel:

mandag 11. oktober 2010
Time Entry Description / Note
22:21 Fell Asleep (2h 46m)
21:31 Bathed (18 min.)
21:27 Formula (90 mL)
21:23 BM+Wet Diaper
20:50 Woke up (1h 39m)
19:11 Fell Asleep
18:52 Formula (50 mL)
18:04 Formula (30 mL)
17:57 BM+Wet Diaper
17:54 Woke up (2h 2m)
15:52 Fell Asleep
15:52 BM Diaper
15:52 Formula (20 mL)
15:21 Formula (20 mL)
15:17 Wet Diaper
15:17 Woke up (2h 30m)
12:47 Fell Asleep
12:45 Formula (35 mL)
12:32 BM+Wet Diaper
12:32 Woke up (2h 4m)
10:28 Fell Asleep
10:27 Formula (150 mL)
09:49 Wet Diaper
09:32 Woke up (2h 16m)
07:17 Wet Diaper
07:16 Fell Asleep
07:16 Formula (55 mL)
05:15 Formula (60 mL)
05:15 BM+Wet Diaper
05:14 Woke up (2h 28m)
02:46 Fell Asleep
02:46 Formula (60 mL)
02:45 BM+Wet Diaper
02:45 Woke up (2h 26m)
00:19 Fell Asleep
00:05 Formula (40 mL)
00:04 Woke up (16 min.)

Jeg syntes det er helt fantastisk!

Første dag med jentene hjemme - jeg er offisielt bleieskiftarbeider..

Jeg har nå endelig fått hjem begge jentene mine. Og dagen i dag har egentlig bare gått med til å sløve, lage mat til ungen og skifte bleier. Jeg begynner å bli ganske så god på det nå det er jeg som har skiftet alle bleiene til nå, med unntak av en på sykehuset (den Damen prøvde å skifte var visst til stor underholdning blandt personalet på sykehuset.. :) )

Men nå som vi skal gå å legge oss så lurer jeg på om noen har erfaring med å lage morsmelkerstatning før man legger seg, for så å servere den i løpet av natten?

Vi har blitt enige om at første natten nå er "min" natt, så vi får se hvordan dette går. :) jeg gleder meg i alle fall.

[gallery]

Får jentene mine hjem i morgen - kan nesten ikke vente.. :)

I dag hadde vi besøk på sykehuset av mine foreldre og min mormor og morfar. De kom med toget i går kveld og har sovet diverse steder i den nye leiligheten vår.

Men i morgen er altså dagen, da kommer begge jentene mine hjem.. det blir veldig spennende å se hvordan vi skal få det til hjemme.. på sykehuset har det jo vært veldig greit.. man trekker i en tråd og vips "I CONTROL SANDWICH MONKEY!!".. så kommer det noen som fikser det problemet du har.. I tillegg er alt lagt til rette for at man enkelt og greit skal kunne vaske, skifte og stelle ungen der.. vi har ikke helt den samme luksusen hjemme vet jeg..

Som sag tidligere, så badet jeg og Damen henne for første gang i dag, og det så ut til at hun likte det veldig godt. Det virker som om vi har fått en baby som virkelig kan det å sette pris på å være ren..

Har også tatt tiden på et bleieskift nå og perssen er nå 3:20 - men det var med litt juks siden jeg måtte stoppe tiden for hun sluttet å oppføre seg fint midt under skiftet..

Så får jeg hjem jentene i morgen ganske tidlig, og får gruseslått den gamle rekorden i bleieskift så er jeg ganske fornøyd.. skal også bade henne når hun kommer hjem (hudyret altså, ikke Damen..)

[gallery columns="4"]

Første bad

Badet Kathla for første gang i dag. Ho likte det kjempegodt og lå og koste seg masse. Det var så kjekt at jeg glemte helt å ta bilde av det.. Nå sitter jeg i en sofa med et nyvasket, mett og trøtt "hudyr"..

Dag 2. - Det kjennes så uvirkelig godt..

I dag var første dag jeg våknet opp og var pappa. Det var en veldig rar og anti-klimaktisk følelse. Dagen i går var mest sannsynlig det størst jeg noen sinne kommer til å oppleve, men så skulle jeg liksom på jobb igjen, og alt var nesten som før. Greit nok, man bryr seg ikke like mye om det er kø på printeren, eller om mailen ikke funker på første forsøk, men det som hele veien gikk og sveiv i bakhodet var jo jentene mine.

Når jeg endelig var ferdig på jobb bar det til sykehuset hvor jeg endelig fikk treffe jentene mine igjen. De på sykehuset hadde kommet inn med Kathla til Damen om morgenen fordi de andre babyene hadde skreket så mye mens Kathla bare lå og så rart på de.. men jeg tør ikke enda å tro at jeg har vært så heldig.. :)

Ho griner ikke med mindre ho vil ha mat, er ganske nysgjerrig og alt virker veldig bra med både Damen, Kathla og med meg.. så alt i alt må jeg jo tørre å påstå at ting har gått bra så langt i allefall.. :)

Når jeg og Damen gav henne mat rett før jeg skulle gå i dag, så klarte ho faktisk å holde flasken på egenhånd, ikke dårlig til bare å være litt over et døgn.. (ikke at jeg klarer å holde meg spesielt objektiv i saken..

Så hentet jeg mamma, pappa, mormor og morfar på tog-stasjonen, så i morgen blir det mer besøk på sykehuset.. jeg savner begge jentene mine nå.. :)

[gallery]

Da var jeg blitt pappa..

Da var jeg hjemme fra sykehuset, ganske trøtt og overveldet.. men glad, fornøyd, ny-"foreslka" og sykt lettet.. :)

Alt gikk helt etter planen i dag, og både mor, barn og meg selv har det helt fantastisk.

Jeg har skifta bleie 2 ganger i dag, og matet 2 ganger. Det var ganske skummelt, og morsomt, sånn med tanke på at jeg aldri har gjort noen av delene før.

Veldig mange inntrykk å behandle i hodet mitt.. og jeg tror jeg skal legge dette fra meg nå og heller skrive mer senere.

3420 gram - 50cm

[gallery columns="5"]

Venting

Det er helt klart ventinga som er verst. Jeg har venta nå alt for mye. Først i nesten 9 mnd, og nå i 2 timer hvor jeg er helt unyttig og kan ikke gjøre annet enn å vente.

Men der var det over gitt

Hjemmelagd focaccia

Sitter hjemme og prøver å få tiden til å gå. Venter så sykt på å bli pappa nå at dagene blir veldig lange.

I dag har jeg lagd hjemmelagd Focaccia og salat (med kylling til meg, uten kjøtt til Damen) til meg og Damen. Og denne gangen har jeg lagd det uten hjelp av poser. Dvs. Focaccia'en er laget fra bunnen av, mens salaten kom hakket. ;-)

Jeg elsker soltørka tomater!!

Hentesett klart - begynner å bli veldig spent nå..

Nå har jeg og Damen funnet ut av hvilke klær vi ønsker å hente hjem det lille "hudyret" i. Vi går for en klassisk AC/DC body med bittelitt glam, og lue likeså. Legg også merke til hvordan rosa glimrer med sitt fravær. :)

Når det gjelder dragene Knut og Svein, så er Knut lampe-dragen, og Svein er senge-dragen. De er begge veldig spente på å få hjem hudyret etterhvert.

[slideshow]

Hjemmelagde komler - 1. Forsøk

Hjemmelagde komler.

Jeg prøver meg på å lage hjemmelagde komler. Jeg mener, hvor vanskeligt kan det være?

Vi får se...

..Man må visst passe på så det ikke koker over også.. :-/

Nå har jeg laget komlene, 15 minutter igjen å koke. Og har fått lagd kålerabi/gulerot-stappe i mellomtiden. Gleder meg til å spise snart!

Jeg skal bli pappa

Det gikk nettopp opp for meg at jeg skal bli pappa ganske snart.

Ja, jeg har vel egentlig visst det en stund, men ble veldig klart nettopp. Jeg kjente hvor mye ho bevegde seg inne i magen og så ble det helt klart for meg: Jeg skal bli pappa veldig snart.

Det er en veldig kjekk og litt skummel følelse.

Norske blogger Follow on Bloglovin