hits

oktober 2012

Halloween - hvordan kutte gresskar? Årets gresskar kommer snart!

Så hvordan skjærer jeg ut gresskar??

Les mer og se bilder her:

1. Rydd plass på et bord og dekk det med avispapir eller lignende. Finn noen kniver ol. (gjerne og en ostehøvel) Tips er også å ha søppel i nærheten.

2. Sitt ned og finn ut hva du vil skjære ut. Du kan om du vil tegne opp på gresskaret, men jeg gjør ikke det. "Barber" skallet på gresskaret der du skal skjære ut.

3. Skjær ut et lokk på toppen. Tips, det må være stort nok til å få hånda de nedi, pluss om du lager det ugjevnt (dvs ikke helt rundt) så faller det ikke nedi.

4. Som her:

5. Dette er grunnen til at du skal kunne få hånden nedi -> du må rense godt utav hele slik at det tar lengre tid å begynne å råtne.

6. Begynn å skjære ut konturene av hva du vil det skal bli til.

7. Fortsett med det til du får den formen du vil ha.

8. Når du har kommet et stykke, kan du lage hull til øynene.

9. Skjær ut konturene av fjeset.

10. Begynn med tennene. -> Husk at tennene er litt dråpe formete, jeg var ikke så flink med det.. Og husk tannkjøttet.. :)

11. Begynner å nærme meg ferdig.

12. Jeg bruker en veldig liten modellkniv til å skjære ut linjer i ansiktet og skjære til øynene enda mere.

13. Ferdig.

14. Og med lys.. :)

Er det noen pappaer der?

Jeg har fått en forespørsel fra ei som holder på med et prosjekt om unge menn.

Hun vil gjerne komme i kontakt med pappaer som er i perm, og/eller er i barselgruppe. Er den noen som kan tenke seg å være med på dette?

 

Jeg jobber med en serie som handler om hvilke forventninger som stilles til unge menn i dag. En ting som forventes er at du skal være omsorgsfull, og i den forbindelse vil vi gjerne komme i kontakt med pappaer som går opp i rollen, og aller helst noen som er på perm. Kjenner du til noen pappaer som er i barselsgruppe for tiden?

På forhånd mange takk for hjelpen!

 

Hvis du kan tenke deg å være med kan du enten svare i kommentar på bloggen her, eller på mail til meg på hallgeir@pappasblogg.no

Syk og vond i kroppen

De siste dagene har jentungen vært litt syk og vond.

Vi har stelt henne så godt vi kan og hun har vært flere ganger til "dokonor" som hun liker å kalle det. :)

Både jentungen og jeg fikk premie etter vi tok blodprøve på legesenteret, hun fordi hun var veldig flink og synes det var kult at hun hadde blod, og jeg fordi jeg var veldig rolig og avbalansert tross situasjonen.

Og jeg må innrømme at det er ikke en kjekk situasjon, det å være på legekontoret og måtte holde fast jentungen for blodprøver. De bommet også første gangen så de måtte stikke 2 ganger. Heldigvis var vi veldig flinke begge to. :)

Det er godt å få slappe litt av med dukka si. Og viktig at begge får medisin.

 

Tross sykdom og litt feber så hadde vi 2 års dag forrige helg hvor farmor og bursdagsbarnet fikk pynta kake. Det var veldig morsomt!

Det er få ting som kurerer litt feber som sjokoladekake!

Farmor og bursdagsbarnet lager kake

Barselgruppe for menn

Når jeg var ganske ny som pappa så var jeg med i to barselgrupper. En bare for menn og en som virket som om den bare var for kvinner. Jeg vil anbefale alle menn å bli med noen ganger på dette, da det var veldig givende.

Dette skrev jeg om barselgruppe rett etter jeg begynte.

Ok, jeg skal innrømme at det var litt rart i begynnelsen. Jeg var eneste mannen der, men det var jeg jo egentlig helt forberedt på.

Jeg måtte ringe ei venninne for å spør om det var vanlig å ta med babyene sine på barselgruppe, det var det visst, men man kan aldri være for sikker. :)

Vi var 8 stykk pluss en jordmor. Etter den første litt pinlige praten om fødsler og fødselsforløp gikk ting ganske bra og jeg syns jeg kom ganske godt overens med damene jeg var på gruppe med. Det viser seg også at det lønner seg å være aktiv å lese på internett. Google is my friend. :) Jeg visste svaret på mange av tingene folk lurte på, og syns det var veldig kjekt å prate litt med folk om det å ha fått unge.

 

Hva synes dere? Er menn egentlig velkommen i barselgruppe hos damene? Bør de ha sine egne?

 

Norske blogger Follow on Bloglovin