oktober 2013

Halloween 2013

Jeg pleier å prøve å få til så god stemning som mulig i hagen på Halloween (les skummel)

I år har jeg ordnet røykmaskin, anlegg, en del blod, gresskar og dukkene cryptkiddies.

Har også kjøpt inn 2,5 kg med godterier så jeg håper det kommer mange i dag..

Jeg er I all fall klar til å ta de i mot.

Flott med Halloween !

Årlig halloween-dag med damen

Jeg og damen har vært sammen i 10 år nå. (gift i 9) og som vi pleier så tok vi en kveld med kutting av gresskar og gjorde ting klart til halloween.

Denne gangen prøvde vi å benytte mer av gresskaret enn vi har gjort før, dette er resultatet.

 

[gallery ids="3421,3420,3419,3418,3417"]

 

Gresskarsyltetøy med ingefær (oppskrift)

Kok opp gresskarkjøøttet under omrøring mens sukkeret løser seg opp, ha i evt. vann, la småkoke i ca 15 minutter. Ta av plata. Ha i syltepulver + ascorbinsyre. Legg på glass. Oppbevares kjølig.

Vi hadde to gresskar og en ingefær.

ca 1 kg. sukker

+ nok vann

 

sitron

 

How To Roast Pumpkin Seeds:

1. Clean the seeds. The annoying-but-necessary task is that you have to meticulously clean the seeds until there are no signs of pumpkin guts. After picking off the strands, give them a GOOD rinse with water in a colander. Sidenote – If someone comments telling me a quick way to clean pumpkin seeds, I will love you forever!!

Note: Some of you say that sugar pumpkin seeds yield much crispier seeds than carving pumpkins. I used sugar pumpkin seeds and mine were certainly super crispy!

2. Boil for 10 minutes in salt water.

3. Drain the seeds in a colander and dry lightly with a paper towel or tea towel. The seeds will stick to the towel, but just rub them off with your fingers. Don’t worry, they don’t have to be bone dry – just a light pat down.

4. Spread seeds onto a baking sheet and drizzle with extra virgin olive oil (I only needed to use about 1/2-1 tsp). Massage oil into seeds and add a generous sprinkle fine grain sea salt. Try to spread out the seeds as thin as possible with minor overlapping.

5. Roast seeds at 180 for 10 minutes. Remove from oven and stir. Roast for another 8-10 minutes (if your oven temp is off, this could vary a lot!). During the last 5 minutes of roasting, remove a few seeds and crack open to make sure the inner seeds are not burning (you don’t want the inner seed brown). Cool a couple and pop them into your mouth to test. They are ready when the shell is super crispy and easy to bite through. The inner seed should have only a hint of golden tinge to it. They should not be brown.

6. EAT! Remove from oven, add a bit more Herbamare, and dig in! Ah, so good, so good! There is no need to remove the outer shell; it’s quite possibly the best part.

 

 

Dyreparken!

Vi var en tur innom Dyeparken i Kristiansand på vei hjem fra høstferie i Telemark hos mine foreldre.

Det var stor suksess, og jentungen fortalte til lillesøsteren på kvelden at hun gledet seg til å ta med lillesøsteren til dyreparken når hun bare kom ut av magen.. :)

 

Veien hjem gikk også veldig bra. Er veldig fornøyd med jentungen. (er alltid det altså, men hun var ekstra flink i bilen..)

 

[gallery ids="3403,3405,3404"]

Et nytt familiemedlem på vei

Det har vært så mye som har skjedd i det siste og jeg har ikke prioritert bloggen, men nå ser det ut til at det både skjer ting som passer på bloggen og jeg har fått litt skrivelyst igjen.

Jeg skal da altså bli pappa igjen! Det kommer til å skje i slutten av november og jeg gleder meg stort! Det ser ut til at det blir en jente til, og det kan jeg jo. ;-)

Bingo på nett

Før i tiden måtte man igjennom regn, snøstorm, rekke bussen, eller sykle i regnet, for å kunne gå på bingo. Var man heldig, kom man hjem til gubben (som satt lydig barnevakt) med en heklet gryteklut vunnet på et bingo spill.

Denne hadde du da etter all sannsynlighet betalt en formue for i kjøp av antall spille bonger.

Fruen i huset måtte finne på flere overtalelses kunster etter hvert for å kunne få lov å gå på bingo, for, jo, det var stort sett fruen som spilte bingospill. Gubben ville heller spille poker, slotmaskin o.l. Han ble stort med på bingo en gang i blant for å bevare "husfreden".

I dag kan du enkelt spille online nå på stedet, rett der fra godstolen, uten å måtte reise, og når som helst på dagen (eller natt).

Den første byggesteinen til dagens bingospill ble lagt i Italia på 1500-tallet. Dette lotterispillet spredte seg som en farsott til flere andre europeiske land hvorpå nye påvirkninger resulterte i modifikasjoner av det opprinnelige spillet. Fra Tyskland ble spillet tatt med til USA, da under navnet Beano. Passende nok inkluderte spillet markering av oppropte nummer med tørkede bønner. Fra midten av 1900-tallet eksploderte populariteten og utviklingen av spillet til det vi i dag kjenner som bingo. For litt over ti år siden ble bingo overført fra de landbaserte lokalene til nett. I dag har flere og flere spilleaktører adoptert bingospillet i sitt spill sortiment og online bingo omsetter for milliarder i USA, Canada, Storbritannia og Norge. Mya av årsaken til suksessen på nett ligger i tilgjengeligheten hvor du har muligheten til å spille hvor du vil og når du vil. I tillegg utgjør bingospill en sosial arena hvor du kan snakke med andre spillere – en heterogen gruppe individer med vid aldersvariasjon. Det er dermed hevet over enhver tvil at  bingo treffer en bred gruppe av spillere.

Norske blogger Follow on Bloglovin
hits