oktober 2014

Hvordan jobber Lego?

/sponset

Jeg liker Lego, og det kjekt å bygge og det stimulerer hjernen.

Jentungen har fått en del av min gamle lego, men jeg gleder meg sånn til hun blir litt eldre slik at jeg kan begynne å kjøpe den legoen som er kommet nå hvor man kan programmere ol. Det var det ikke når jeg var liten.. :) Jentungen digger både Lego Friends og til min store glede Lego Star Wars.

 Her er en film som viser hvordan Lego Technic gjør når de skal lage de store arbeidsmaskinene. Sjekk overraskelsen i slutten av videoen..

Legos historie

Det var Ole Kirk Christiansen, en fattig snekker fra Billund i Danmark, som fant opp konseptet.

Det hele begynte i 1920-årene som treleker, men på 1940-tallet ble plastlekene introdusert.

I 1953 fikk klosslekene sitt legendariske navn; «LEGO-klossen». Navnet «Lego» stammer fra fra danske «leg godt».

Kilde: Wikipedia

Halloween! Hvordan kutte gresskar?

Så, hvordan skjærer jeg ut gresskar??



Du kan også se hva jeg og Damen bruker resten av gresskaret til her Lage Gresskarsyltetøy + ristete gresskarkjerner

Les mer og se bilder her (Dette gresskaret ble skåret ut for et par år siden) :

1. Rydd plass på et bord og dekk det med avispapir eller lignende. Finn noen kniver ol. (gjerne og en ostehøvel) Tips er også å ha søppel i nærheten.

2. Sitt ned og finn ut hva du vil skjære ut. Du kan om du vil tegne opp på gresskaret, men jeg gjør ikke det. ?Barber? skallet på gresskaret der du skal skjære ut.

3. Skjær ut et lokk på toppen. Tips, det må være stort nok til å få hånda de nedi, pluss om du lager det ugjevnt (dvs ikke helt rundt) så faller det ikke nedi.

4. Som her:

5. Dette er grunnen til at du skal kunne få hånden nedi -> du må rense godt utav hele slik at det tar lengre tid å begynne å råtne.

6. Begynn å skjære ut konturene av hva du vil det skal bli til.

7. Fortsett med det til du får den formen du vil ha.

8. Når du har kommet et stykke, kan du lage hull til øynene.

9. Skjær ut konturene av fjeset.

10. Begynn med tennene. -> Husk at tennene er litt dråpe formete, jeg var ikke så flink med det.. Og husk tannkjøttet.. :)

11. Begynner å nærme meg ferdig.

12. Jeg bruker en veldig liten modellkniv til å skjære ut linjer i ansiktet og skjære til øynene enda mere.

13. Ferdig.

14. Og med lys.. :)

Skjærer du ditt eget gresskar?

Halloween!! 10 års Bryllupsdag!

Jeg pleier å prøve å få til så god stemning som mulig i hagen på Halloween (les skummel)

Jeg og damen har vært sammen i 11 år nå. (gift i 10. Bryllupsdag den 28. :) ) og som vi pleier så tok vi en kveld med kutting av gresskar og gjorde ting klart til halloween.

Denne gangen prøvde vi å benytte mer av gresskaret enn vi har gjort før, dette er resultatet.

 

2013-10-29 08.48.25 2013-10-28 21.29.34 2013-10-28 21.29.29

Gresskarsyltetøy med ingefær (oppskrift)

Kok opp gresskarkjøøttet under omrøring mens sukkeret løser seg opp, ha i evt. vann, la småkoke i ca 15 minutter. Ta av plata. Ha i syltepulver + ascorbinsyre. Legg på glass. Oppbevares kjølig.


Vi hadde to gresskar og en ingefær.
ca 1 kg. sukker

+ nok vann

 sitron

 

How To Roast Pumpkin Seeds:

1. Clean the seeds. The annoying-but-necessary task is that you have to meticulously clean the seeds until there are no signs of pumpkin guts. After picking off the strands, give them a GOOD rinse with water in a colander. Sidenote ? If someone comments telling me a quick way to clean pumpkin seeds, I will love you forever!!

Note: Some of you say that sugar pumpkin seeds yield much crispier seeds than carving pumpkins. I used sugar pumpkin seeds and mine were certainly super crispy!

how to roast pumpkin seeds 5107
How To Roast Perfect Pumpkin Seeds ? Easy, Crunchy, Addictive!

2. Boil for 10 minutes in salt water.

boiling pumpkin seeds 5108
How To Roast Perfect Pumpkin Seeds ? Easy, Crunchy, Addictive!

3. Drain the seeds in a colander and dry lightly with a paper towel or tea towel. The seeds will stick to the towel, but just rub them off with your fingers. Don?t worry, they don?t have to be bone dry ? just a light pat down.

4. Spread seeds onto a baking sheet and drizzle with extra virgin olive oil (I only needed to use about 1/2-1 tsp). Massage oil into seeds and add a generous sprinkle fine grain sea salt. Try to spread out the seeds as thin as possible with minor overlapping.

how to roast pumpkin seeds 5111
How To Roast Perfect Pumpkin Seeds ? Easy, Crunchy, Addictive!

5. Roast seeds at 180 for 10 minutes. Remove from oven and stir. Roast for another 8-10 minutes (if your oven temp is off, this could vary a lot!). During the last 5 minutes of roasting, remove a few seeds and crack open to make sure the inner seeds are not burning (you don?t want the inner seed brown). Cool a couple and pop them into your mouth to test. They are ready when the shell is super crispy and easy to bite through. The inner seed should have only a hint of golden tinge to it. They should not be brown.

6. EAT! Remove from oven, add a bit more Herbamare, and dig in! Ah, so good, so good! There is no need to remove the outer shell; it?s quite possibly the best part.

 

 

how to roast pumpkin seeds 5145
How To Roast Perfect Pumpkin Seeds ? Easy, Crunchy, Addictive!

Kirkens Bymisjon kledde byene i oransje skjerf for et varmere samfunn

1600 oransje skjerf med påskriften «Til: en som fryser. Fra: Kirkens Bymisjon» markerte tirsdag starten på juleaksjonen Gled en som gruer seg til jul.

 

GRUER SEG TIL JUL: I tillegg til å være en gave til noen som fryser, skal skjerfene minne folk om at det lever mange mennesker i byen som ikke gleder seg til jul.

GRUER SEG TIL JUL: I tillegg til å være en gave til noen som fryser, skal skjerfene minne folk om at det lever mange mennesker i byen som ikke gleder seg til jul.

Fra grytidlig tirsdag morgen er ansatte og frivillige fra Kirkens Bymisjon ute for å markere starten på juleaksjonen «Gled en som gruer seg til jul». Med seg er 1600 hjemmestrikkede oransje skjerf, som i løpet av morgentimene preger bybildet i ti av landets byer. Bare i Oslo er 500 skjerf synlig i morgenrushet, blant annet på statuer, landemerker og alle stolper i Karl Johans gate.

  • Vil du støtte juleaksjonen? Send sms GLEDE til 2490 (80,-)

Skjerf som symbol på et varmere samfunn

I tillegg til å være en gave til noen som fryser, skal skjerfene minne folk om at det lever mange mennesker i byen som ikke gleder seg til jul.

- Vi ønsker å oppfordre til varme og inkludering i byen, på en tid som er ekstra tung for mange. Skjerfene er et symbol på det Kirkens Bymisjon arbeider for; et varmere samfunn der mennesker opplever omsorg, respekt og rettferdighet, sier generalsekretær Lars Erik Flatø.

Skjerfene er resultatet av en storstilt strikkedugnad blant gjester, beboere, pasienter, brukere, frivillige og ansatte i Kirkens Bymisjon de siste månedene. Denne gangen har også næringslivet deltatt, og flere hundre skjerf kommer fra strikkestafetter i store bedrifter.

Måltidet som smertestillende middel

Pengene som kommer inn i julekampanjen går til måltider og fellesskap på Kirkens Bymisjons kafeer og sentre over hele landet.

- Et måltid hos oss er ikke bare næringsrik mat. Livet nær gata kan være brutalt. Måltidsfellesskapet på våre tiltak og virksomheter er som et smertestillende middel for mange. Kontakten rundt bordet kan gi mennesker nytt håp, og for noen er det livsviktig, sier Flatø.

Kirkens Bymisjon vil i sin julekampanje oppfordre til å gi to varme måltider, ved å sende SMS <GLEDE> til 2490, til en verdi av 80 kroner.

FAKTA:

  • Kirkens Bymisjon har kafeer og møtesteder med måltider og fellesskap i 15 byer.
  • Pengene som kommer inn i julekampanjen går til måltider og fellesskap på Kirkens Bymisjons kafeer, møtesteder og sentre.
  • Et eksempel er kafeen Møtestedet for mennesker i rus og gatemiljøene i Oslo, som i fjor hadde ca. 48.000 besøk av 5.000 ulike gjester. De har 200-300 gjester daglig, og serverer ca. 150 middager daglig.
  • I Oslo bidrar ca 120 frivillige på Kirkens Bymisjons julearrangementer, i tillegg til ordinær frivillig arbeid.
  • Fjorårets juleaksjon fra Kirkens Bymisjon ga ca. 21 millioner kroner på landsbasis, inkludert SMS-aksjonen «Gi to middager for 80-kroner» der 45 500 SMS gav ca. 4,5 millioner kroner.

 




Kveldsmat med Andrè Ulveseter

Hentet fra Podcasten til Hallgeir






Andrè er en Bergensk komiker bosatt i Ålesund. Han begynte med standup allerede i 1997, og har siden den gang opptredd rundt omkring i dette langstrakte landet, både alene og sammen med andre komikere. Pådriver av standupklubben «Standup Ålesund». Mannen bak Facebook-fenomenet, og forfatter av boken, «Ett ord ? bilder i kampen mot særskrivingsfeil».

André er en erfaren komiker, konferansier og foredragsholder ? og kommer i oktober 2014 med sitt aller første soloshow «PLENUM».

Snakker litt om Podcasting, Allyourpods,selvmotsigelser og produktplassering og mye mye annet.

3:20 - Telefonselgere
9:20 - Victell Fitness
13:05 - Terningkast på regjering og statsbudsjett
15:00 - Tynnhudsamfunnet - Ett ord
22:30 - Kanye West - http://bit.ly/1tA7tH8
26:00 - Rettskriving - Svar til min bror
28:44 - Twitter og smilefjes
31:45 - Hat på internett
32:30 - Rolf - folk som hater på internett - http://bit.ly/1DmcItJ
37:00 - Størm og strømselskaper - kundeservice
40:30 - Disney on Ice
44:10 - Barn
46:40 - Huske ting - lister - Getting things done
54:00 - Ylvis - Hvorfor er de så talentfulle - Hallgeir irritert
56:20 - Tjukkaser - fett og flott?
59:30 - Trening
1:02:00 - Slankeoperasjon
1:03:20 - Fjernhealing
1:08:30 - Religion

Følg @AndUlv på Twitter: https://twitter.com/AndUlv
"Ett Ord" på Facebook: https://www.facebook.com/ettord

I april 2013 opprettet André Facebook-siden «Bilder i kampen mot særskrivingsfeil» som i løpet av 5 dager hadde 100.000 følgere. I skrivende stund er det antallet passert 155.000. Dette resulterte i massiv eksponering i media, en bokutgave og et foredrag som André nå reiser rundt med. Dette foredraget er også en del av «Den kulturelle skolesekken» 2014/2015 i blant annet Oppland, Aust-Agder og Finnmark.

Foredraget er et humoristisk faglig innslag, som passer i alle anledninger. For booking ta kontakt med Athenas. BOOK Andrè her: http://bit.ly/andulvpod

Boken kan for øvrig kjøpes hos de aller fleste bokhandlere.

 

Takk for at du ser på Podcasten!
Legg igjen en kommentar om du liker det du ser her. Del gjerne med venner!

Subscribe på Youtube: http://bit.ly/YouPod
Følg Hallgeir på Twitter: http://bit.ly/PodTwit
Facebook: http://bit.ly/FacePod
Hjemmeside: http://pod.ayp.no/

----------------------------------------­------

Musikk av Kenny Garner
http://bit.ly/1kuBJhQ
http://musicalfantazy.no

 

Sushifredag!!

/sponset med glede

Jeg og jentungen elsker sushi. Hun spiste sin første sushi allerede når hun var ca ett år gammel.

Nå eksprimenterer hun med Sashimi, Tempura, Hotroll og alt mulig av tilbehør og sauser. Det er alltid stas når vi går på Sabi Sushi for eksempel. Og hun elsker det!

Men hun liker ikke bare å spise sushi på restaurant, jentungen liker også å lage sushi selv. Og selv om jeg trodde at det kom til å være vanskelig den første gangen så har erfaringen nå vært at det er verken skummelt eller vanskelig. Jeg vil faktisk dra det så langt som at det er en meget kjekk familieaktivitet som er lærerrikt, morsomt og smakfullt.

Vi har brukt oppskriftene vi finner på godfisk.no  og vi har laget Laks Tataki, Laksecarpaccio Norden, Spicy ura maki med krabbefyll, Maki med torsk og chilimajones, Gunkan maki med reker,  og sashimi av diverse fisk.

Eller, Sushi  er jo egentlig den japanske retten som består av kokt ris med eddik på, kombinert med andre ingredienser. Ingrediensene og formen kan variere stort, men risen er det all Sushi  har til felles.

Her er en film at meg og Jentungen når vi lager Sushi.



 

Hva er din Sushifavoritt?


Her er bilder av resultatet (oppskriftene finner du på her)

























#sushifredag #godfisk.no

Kveldsmat med Ingebjørg ? Et dannet rop om oppmerksomhet!

Jeg tar en kveldsprat med min venninne Ingebjørg Berg Holm.




Ingebjørg om Ingebjørg: (bloggen til Ingebjørg er her)

"Jeg liker å skrive og å mene ting høylydt. Derfor ønsker jeg å gjøre mer av begge deler. Det er ikke lett, men jeg arbeider med saken. Jobber med min første roman som kommer ut på Schibsted våren 2015.

Generelt vil jeg forsøke å breie meg mer med skrivinga mi.

Ellers: Gift, to unger, int.ark. MNIL, nerd. Eller er det geek?

Også kjent som Den puritanske femnist-pulverheksa og Fantomets nye dame."

Jeg møtte henne første gang sommeren 2000 på laiven Memento Mori, og har holdt kontakten med ugjevne og sporadiske mellomrom etter det.

Takk for at du ser på Podcasten!
Legg igjen en kommentar om du liker det du ser her. Del gjerne med venner!

Subscribe på Youtube: http://bit.ly/YouPod
Følg Hallgeir på Twitter: http://bit.ly/PodTwit
Facebook: http://bit.ly/FacePod
Hjemmeside: http://pod.ayp.no/

----------------------------------------­------

Musikk av Kenny Garner
http://bit.ly/1kuBJhQ
http://musicalfantazy.no

Du bestemmer ikke over tissen min!

Dette innlegget er skrevet som et svar til letolin sitt innlegg i Aftenposten, Slutt å ta Snapchat-bilder av tissen din, Tiril!

Innlegget er førs og fremst rettet til offerene Tiril, Torkel, Penny og Rene som letolin så lekende lett henger ut og gir skylden for overgrepet som er blitt gjort mot dem. Riktig nok er letolin flink til å skrive, og jeg håper det er humoren i innlegget hans, og ikke de banale meningene hans som gjør at folk deler innlegget.

 

Jeg blir så vannvittig irritert av folk. Generelt. Men folk som gir et offer skylden for en krimminel handling gir meg diarè.

Når vi hører om voldtektsoffer som blir dømt til isolasjon, hevet ut av familien, noen får ikke lov til å gifte seg og noen blir til og med drept så blir vi rasende. Vi sier at folk må slutte å gi skylden til offeret. I USA er et av de mest brukte anklagene mot voldtektsoffer at de gikk med utfordrene klær.

Dette er selvfølgelig HELT IDIOTISK og folk som på noe som helst nivå gir et offer skylden for det man har blitt utsatt for er egoistiske og lite sympatiske mennesker.

 

Tar du bilder av tissen din, må du regne med at den er å se over alt

Når Letolin skriver i Aftenposten-bloggen sin at "Slutt å ta Snapchat-bilder av tissen din, Tiril!" - og folk deler dette som bare det på facebook så mister jeg litt lysten. Forstår man ikke at dette er "Vicitm blaming"?

Det er de som stjal blidene sin skyld! De som på ulovligvis anskaffet seg de private bildene, som noen hadde tatt i en privat setting og som de ikke ville at alle skulle se. Og som etter de hadde gjort det valgte å spre disse til resten av verden. det er DERES skyld!

Dette er det samme i prinsippet. INGEN har rett til å ta noe fra et annet menneske - det har ingen ting å si om det er nakenbilder eller penger i banken, eller i lommeboken.

Alle stjeler, det må du jo regne med

Det at noe er enkelt å stjele gjør ikke at det er rett å stjele! Det at noen er "lette å voldta" gjør ikke at det er greit. Ferdig med den saken. Det er noen syke puritanske prinsipper som gjør at folk liksom skal skjems for bilder man har tatt i sitt eget private hjem - til eget privat bruk -  Og folk som ønsker å spre negative ting om andre kan bare ta seg en bolle og dra til helvette.

Det er de som stjal blidene sin skyld! De som på ulovligvis anskaffet seg de private bildene, som noen hadde tatt i en privat setting og som de ikke ville at alle skulle se. Og som etter de hadde gjort det valgte å spre disse til resten av verden. det er DERES skyld!



Internett har skylda

Så har du de som sier: "Alt er internett sin skyld" - Nei, det er ikke det heller. Det er de som stjal blidene sin skyld! De som på ulovligvis anskaffet seg de private bildene, som noen hadde tatt i en privat setting og som de ikke ville at alle skulle se. Og som etter de hadde gjort det valgte å spre disse til resten av verden. det er DERES skyld!

Det var på samme måte før, ting tok bare litt lengre tid. - i 2011 ble det publisert nakenbilder av Fritjof Nansen, de tok Nansen helt privat for over 80 år siden, men det hindret ikke aviser i å trykke dem...

Du må jo forvente at...

Noen vil kanskje si: "Ja, men om du tar nakenbilder så må du forvente at....."

NEI - det er å gi skylden til offeret. Ville man sagt det samme om et offer for et brutalt ran? "Ja, men om du går der om kvelden så må du jo forvente at..." NEI - det er fortsatt den som stjeler eller utøver vold som gjør noe feil.. ikke offeret!

Det er de som stjal blidene sin skyld! De som på ulovligvis anskaffet seg de private bildene, som noen hadde tatt i en privat setting og som de ikke ville at alle skulle se. Og som etter de hadde gjort det valgte å spre disse til resten av verden. det er DERES skyld!

Så kommer spørsmålet mitt da: Hvorfor bryr vi oss? Det finnes (visstnok) andre bilder på internett av nakne damer. Bilder som er tatt av flinkere fotografer, med bedre linser i bedre lyssetting. Hvorfor er det så mange som gjerne vil se disse bildene? Er det fordi disse jentene ikke ville at akkurat du skulle se dem? Er det fordi disse jentene er kjendiser? Blir det bedre for deg å se slike bilder om du vet at jenta på dem ikke vil du skal se dem? Er ikke det litt sykt?

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive noe om dette, for hver gang jeg skriver om ting som har med kropp, kjønnsroller eller seksualitet å gjøre får jeg beskjed om at jeg er syk og burde ta meg en bolle og fire, men når jeg ser flere av vennene mine dele rælet til Letolin på facebook så blir jeg bare så pissed.

Jeg forstår at noen av dere ikke forstår at man ikke skal gi skylden på offeret, men hva tenker dere som leser dette? Hvem er det sin skyld? Jeg har i allefall sagt mitt.

PappaCast - en viedopodcast med meg og jentungen

Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på videopodcast med jentungen, dvs at jeg og jentungen på 4 år setter oss i studio og prater litt løst og fast om ting som interesserer henne. Dette er resultatet.


Jeg lager en del ting i studio. Vanlige lyd-podcaster, og nå i senere tid, med video.

Du kan finne mesteparten av det jeg har lagd på Pod.ayp.no

 Du må gjerne komme med tilbakemeldinger om hva du synes om konseptet, og om hva vi bør snakke om neste gang.

Hjemmelaget peanøttsmør

Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på å lage hjemmelaget peanøttsmør. Så jeg og jentungen prøvde oss på det.

Peanøtter skrelles og legges på stekebrett, og ristes til rett før de blir brune.

Putt peanøtter i en kjøkkenmaskin eller håndmikser ting.

Mos peanøttene til de blir mushy.

Tilsett en til halvannen teskje med salt og 2-3 spiseskje med olje (peanøtt eller oliven, eller palmeolje dersom du vil ha butikkfeelingen. . :p )

Mix til du får rett konsistens. Nyt det. Det er føkkings awesome!

Ser for meg at dette fort kan gjøre videre vekttap vanskelig, så skal være forsiktig.

Norske blogger Follow on Bloglovin
hits