hits

desember 2015

Operasjon i Bergen neste uke

"Har du sjanse til å komme til Bergen neste mandag for operasjon?"

Dama i telefonen er hyggelig og sier at de har fått en avbestilling og jeg kan komme inn allerede klokka 7 på mandagen. Jeg spør om jeg kan ringe damen og undersøke om det går seg til på jobb. Jeg får beskjed om at det går fint, men hun trenger svar ganske kjapt.


Stranden på Sirevåg - Foto: Merethe Clausen

 

Ok, bare for å forklare kjapt, jeg hadde en gastric bypass for litt over 2 år siden, den endret livet mitt 110% og jeg har gått ned nesten 60kg de siste 2 årene. Dette har resultert i ganske mye løs hud iom at huden plutselig har en hel del mindre fett å forholde seg til. Tenk litt på en ballong 6 uker etter barnebursdagen.. uten å bli for grafisk..

Ikke bare skal det passe sånn for meg og damen, men jeg vil jo gjerne at det skal passe for arbeidsgiveren min også, samt at det må også på et eller annet vis passe for damens arbeidsgiver. Jeg kan nemlig ikke løfte særlig mye den første tiden etter operasjonen. Dette passer jo veldig godt ift at det straks er jul og det helt sikkert er veldig lett å ha ansvaret for en på 2, en på 5 og en på 33 i jula. Heldigvis er kona mi helt fantastisk og tar det på strak arm. Så forhåpentligvis så klarer hun å bytte rundt på vaktene sine på jobben slik at jeg ikke må overtale 2 åringen til å frivillig gå inn i bilen.

Heldigvis er hun alltid avbalanser og grei og legger seg i allefall ikke ned på bakken og nekter å reise seg.. Eller andre ting som gjøre at jeg som pappa ikke kan gjøre noe. Det hadde jo blitt problematisk.


Kunstverk på veggen er jo kjekt

En liten røver som klaterer opp på alt mulig og nekter å komme ned.
Her prøver jeg å få henne ut av trampolinen - det kan man bare gi opp.

Så når operasjonen er overstått og jeg ligger å gror i sofaen, så gleder jeg meg ikke akkurat til å være totalt ubrukelig. Jeg har jo visst om operasjonen lenge, men når den plutselig kom så nær, og så rett oppunder jul, så ble det hele veldig rart. Kjente jeg svetta litt i hendene og blei litt stressa faktisk, men nå begynner ting å roe seg.

Det skal jo uansett bli godt å bli ferdig med det. 

 

Den mest hipster tingen jeg har gjort på en stund..

Jeg følger med på en serie som heter Shark Tank. Her får entreprenører komme å presentere bedriften sin for å prøve å lokke en av de fem "haiene" til å investere i bedriften. 

For en stund siden var det noen der som lagde sitt eget luksus beef jerky. Det så veldig godt ut, så jeg tenkte at det må jeg prøve. Jeg tenkte ikke engang over hvor hipster det var før jeg la Moose Jerkyen på norgesglass. 

 
Jeg hadde en elgsteik liggende i frysen, så jeg tok den opp til semi-tining for å lettere kunne skjære den i fine skiver, så lagde jeg meg en krydderblanding av salt, pepper, chili, einebær og rosmarin som jeg grei godt inn i skivene med kjøtt. 

 

Jeg satt ovnen på 70 grader og kjøttet var i ovnen i ca 5-6 timer. 70 grader for å drepe ting inni kjøttet, og varmen skal ikke steike kjøttet,  men kun drive ut fuktigheten. 

 

Så er det bare å hive det i norgesglass eller annet som er lufttett. Der kan det holde seg helt fint i opp til 3 mnd. Men etter å ha smakt på det så tviler jeg på det varer så lenge..

Syk drage

Sponset innlegg 

 

Vi har ligget hele gjengen med diverse sykdommer de siste ukene. Men vi har byttet på så det skal være likt for alle. Nå har turen kommet til Dragen. 

 

Det så lenge ut til at den skulle avgårde ved døden, men vi fikk reddet den inn til slutt. 

Norske blogger Follow on Bloglovin